Najvažniji događaj na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Makarske je najava oporbenih HDZ-ovaca kako više neće sudjelovati u radu tog tijela

Naime, pred kraj aktualnog sata, Marko Ožić Bebek zamjerio je Zoranu Paunoviću sistematizaciju i otkaze određenim zaposlenicima koji su uslijedili: Kako je mahom riječ o osobama koje je zaposlila HDZ-ova vlast u prošlom mandatu, Marko Ožić Bebek je to okarakterizirao kao političku čistku onih koji nisu istomišljenici SDP-a.

Najavivši bojkot rada Gradskog vijeća, Marko Ožić Bebek, Miro Mucić, Joze Vranješ i Marko Raos napustili su sjednicu. Koliko će njihov bojkot rada Gradskog vijeća trajati, nije poznato. Na današnjoj sjednici se nije pojavio Jure Brkan jer je, eto, morao biti u Saboru.

Zoran Paunović je nakon izlaganja Marka Ožića Bebeka pokušao uvjeriti da nema govora o političkoj čistki već da makarska gradska uprava mora biti servis građanima, a ne birokratski aparat koji je sam sebi svrha. Time je ujedno objasnio otkaze zaposlenicima koji su uglavnom neskriveni simpatizeri HDZ-a. Pritom je malo nespretno konstatirao kako on ni za jednog zaposlenika ne zna kojoj političkoj opciji pripada. Da čovjek ne povjeruje!

Tko je u pravu? Marko Ožić Bebek ili Zoran Paunović? Obojica, nesumnjivo! Marko Ožić Bebek je u pravu kada tvrdi da se Grad Makarska rješava osoba koje su posao dobili za vrijeme HDZ-ove vlasti. Među ostalima i portal Megamedia je prije zaključenja brojnih natječaja za posao u Gradu Makarskoj, najavljivao tko će dobiti posao. Bili smo “proročanski” u pravu. Svaki put! Dakle, nije tajna da HDZ u Makarskoj kao i u drugim gradovima gdje imaju ili su imali vlast, zapošljavaju svoje kadrove. To se popularno naziva “uhljebljivanje”. Javna je to tajna o kojoj, eto, Zoran Paunović ništa ne zna pa tako i ne zna kojim političkim opcijama pripadaju zaposlenici Grada Makarske. Svašta!

S druge strane, u pravu je i Zoran Paunović koji se pod krinkom sistematizacije i parole “gradska uprava mora biti servis građanima, a ne birokratski aparat koji je sam sebi svrha” rješava mahom onih zaposlenika koji su, uvjetno rečeno, HDZ-ov kadar. Ako bi to značio kraj praksi uhljebljivanja u Makarskoj, građani su na dobitku! Dosadašnja praksa je bila “ne diram te, ne diraj me”, pa su se smjenama vlasti nakon svakih lokalnih izbora, direktori poduzeća pretvarali u zamjenike direktora, a zamjenici su postajali direktori poput, primjerice, poznatog HDZ-SDP dvojca Željka Bagarića i Čede Crljena. Je li dolaskom Zorana Paunovića tome došao kraj? Sumnjamo…

Zoran Paunović, kao što smo prije nekoliko dana i pisali, ima problem sa povjerenjem prema svojim suradnicima. Stječe se dojam da želi sve imati pod kontrolom. To se najbolje ogleda u otezanju natječaja za direktora/icu Turističke zajednice grada Makarske, ali i na primjerima Biokovskog zvonca, Makarske Obale, Stambenog gospodarstva itd. Paunović je, svjestan ili ne krenuo u svojevrsnu političku čistku. Kada mu to netko prigovori, nije mu drago.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime