U žestokoj raspravi sa mnoštvom replika, Ivan Šimić, gradski vijećnik Agende mladih demokrata upozorio je na brojne nedostatke proračuna Grada Makarske za 2017.godinu.

– Ovaj proračun se nema na što referirati. On se godinama samo ponavlja i imamo iz godine u godinu proračun koji jede sam sebe i onda se pitamo gdje ovaj grad ide. Proračun nije ni na što naslonjen. Nema nikakvu programsku osnovu. Postoje stručnjaci koji mogu napraviti strategiju grada. Proračun nema temelja, ni razvojnog programa. Ne osluškuje se što rade poduzetnici, motori ovoga grada (ugostielji, iznamljivači…) koji pokreću ovaj grad. Tako imamo situaciju da u proračunu nema Udruge iznajmljivača, ona za grad ne postoji, kazao je Ivan Šimić.

1 KOMENTAR

  1. Ivane Vi ste u pravu svaki makarski proračun podrazumjeva i niz rebalansa. Rebalansi su posljedica organizirane pljačke proraračunskih sredstva.Tako SDP i HDZ godinama u harmoniji pljačkaju građane, posebno je to vidljivo u stavkama žderačine i poreznim nametima za javne površine koje nisu javne nego privatne. Primjer Peškare,Antonije Vrcan i dr. Naplata komunalnih naknada za zgrade Zelenke bez infrastrukture mogu biti ogledni primjer u malverzacijama, harmonija u Turističkoj zajednici orjunaša Lalića i Brkana znakovita je za predstojeće izbore. Ivane samo nastavi ukazivati na marčapije SDP-HDZ-a i svi ti dajemo glas na predstojećim lokalnim izborima.

  2. Gos.Šimiću dajte mi odgovor-kojoj opciji pripadate?Koliko ja poznajem ovaj grad i njenu strukturu,agenda mladih je podružnica SDP-a. kao i nezavisna lista na koj je bio Lalić.Neću reći da su svi ali većina Nezavisne liste je SDP-a.Čiji ste vi SDP ili ste stvarno nezavisni ako jeste azšto niste išli na svoju NL.

  3. Poštovani ljubo, od kuda to čuđenje “zar ste stvarno nezavisni…” !?

    Ja mislim da je svatko neovisan tko živi od svojega rada !

    Ako se i vi nalazite među neovisnima pridružite se Gradu bez podjela u napretku za mlade i za budućnost.

  4. Bravo Ivane Šimić! Vidim da si za napredak i budućnost mladih.
    Upravo sam kroz priću saznala, ako je jedna mlada djevojka, sa zvanjem magistra bibljotekarstva, poslala na vrijeme Zamolbu Gradskoj knjižnici, sa dokazima o svojom stručnom spremi. Predhodno je čula sa pravljenje križaljke, kako uhljebiti Jagode Martić sina i to bez natječaja. Podsjetila Zavod za zapošljavanje, znaju li oni nešto o tome, naravno sa tim nisu bili upoznati. Jedno jutro osvani na radnom mjestu bibliotekara Martičevac?! Djevojka sa tim zvanje, pođe trbuhom za kruhom i to u Norvešku, gdje su je lijepo primili, usavršava jezik i prezadovaoljna?! Tako se vodi briga o mladima?! Šimiću.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime