Ivan Žilić je nedavno dobro uzburkao zadarsku javnost objavivši da želi kupiti posrnuli KK Zadar i spasiti ga od propasti.

Čini se da ga mnogi nisu shvatili ozbiljno. Ivan Žilić poslao nam je priopćenje za javnost u kojem apelira na gradonačelnika Božidara Kalmetu i ostale da njegove namjere shvate ozbiljno. Priopćenje objavljujemo u cijelosti: „Poštovani predstavnici Košarkaškog kluba Zadar, poštovani gradonačelniče Zadra, direktore , predsjedniče Nadzornog odbora, savjetnici KK Zadra KPMG Management, predstavnici malih dioničara, poštovani predstavnici navijačke skupine Tornado Zadar i poštovani mediji,

Koristim ovu priliku da još jednom službeno potvrdim svoje ozbiljne namjere oko preuzimanja, odnosno spašavanja i kupnje KK Zadar. Naime, kao što znate, javnosti sam se prvi put obratio 30. lipnja 2015. godine preko portala ZDNews.hr, koji je tada objavio intervju sa mnom u kojemu sam nedvosmisleno izjavio da sam spreman za akviziciju KK Zadar. Kao što sam rekao i onda, tako i sada ponavljam: moj interes za preuzimanje kluba postoji, moje bilance su u Internetu objavljene i moja konačna želja je, da spasim klub od bankrota koji je neizbježan ukoliko se nešto hitno ne promijeni.

Po prvi put javno izjavljujem i pozivam sve predstavnike kluba, Nadzornog odbora, direktora, gradonačelnika, predstavnike malih dioničara, predstavnika navijačke skupine Tornado i Savjetnike KK Zadra KPMG Management, da zajedno dođu kod mene u Luxembourg i to u mom trošku, kako bi se dogovorili oko bitnih stvari, vidjeli na čemu smo i, nadam se, što prije riješili papirologiju oko rješavanja dosadašnjih dugovanja i mog preuzimanja KK Zadar.

Od predstavnika kluba, kao i savjetnika KK Zadra KPMG Management, očekujem da u Luxembourg ponesu sve transparentno vidljive bilance kluba u kojima jasno i nedvosmisleno piše koliko je i kome klub dužan.

KK Zadar je uz HNK Hajduk jedan od najvećih bisera i brendova Dalmacije i kao takav zaslužuje da mu se vrati stara slava i da opet bude na ponos svih navijača kojih ima po cijelom svijetu jako puno, a ne da godinama grca u dugovima i bori se za ostanak u ABA ligi. KK Zadar dogodine može igrati Euroligu, to sam kazao i pri tome stojim. Osobno sam spreman učiniti sve što je u mojoj moći da se klub vrati tamo gdje pripada, ali u konačnici nisam ja jedini koji o tome odlučuje. Klub ima svog većinskog vlasnika, a to je Grad Zadar koji mora zauzeti stav i reći što želi. Kao što sam već napomenuo, moja vrata su im otvorena, a od danas i službeno imaju moj poziv.

Ovom prilikom obraćam se i navijačima Tornada, radi transparentnosti, koje pozivam da među sobom odaberu predstavnika koji će zajedno s delegacijom kluba prisustvovati na svim sastancima i pregovorima.

S osobitim poštovanjem

Dipl. Ing Ivan Žilić“

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime