Zdravka Mamića policija je nazvala telefonski, na što ima pravo, kako kaže ministar policije Ranko Ostojić, no on je odbio doći!

Stoga je za Mamićem izdana interna tjeralica, a na državnom odvjetniku je sada da odluči što dalje, hoće li izdati i međunarodnu tjeralicu za njim. Ostojić je gostujući u Dnevniku Nove TV otkrio kako je policija dvaput zvala Mamića te da nije točno da nije pozvan. “Mamić je izrijekom odbio doći”, ustvrdio je Ostojić. Podsjetimo, policijski odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala danas je zbog mita i utaje poreza pretresao kuće braće Mamić, kojima je pomagao neimenovani poreznik, ali i prostorije Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) gdje su potvrdili da je “predmet obrade” i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, no Zdravko Mamić je iz slovenskih Moravskih Toplica poručio da je riječ o lažima te da politički vrh “izmišlja afere domoljubima”. Poreznik koji im je pomagao navodno je priveden.

Mamić: Državni vrh izmišlja afere domoljubima

Mamić je, pak, na konferenciji za novinare u Moravskim Toplicama gdje je s Dinamom na pripremama u nekoliko navrata istaknuo da je riječ o političkoj namještaljci koju je naredio politički vrh – od premijera naniže te da se sve radi zbog političkih ciljeva. Ustvrdio je da je iz istupa premijera Milanovića vidljivo da se izmišljaju afere prema svima desnima i domoljubima. “Ničija nije gorila do zore pa ni vaša neće”, kazao je Mamić, dodajući da će svi odgovarati pred institucijama i budućnosti. “Operativcima” je pritom poručio da ne “izvršavaju prljave političke naloge”. Rekao je da mu nije jasno zašto se sve to događa baš dok su oni na pripremama u Sloveniji, tim više što se, prema njemu dostupnim informacijama od članova obitelji i odvjetnika, Uskočka akcija odnosi na događaje od prije nekoliko godina. Na novinarski upit planira li se ranije vratiti u Hrvatsku odgovorio je da se čuo i s policijskim službenicima i odvjetnicima te da mu nitko nije rekao da mora hitno doći. No, kaže da ne strahuje od uhićenja te da ne zna zašto bi uopće do toga i došlo jer je ovo “samo prikupljanje dokaza”. Podsjetio je i da još nije otvorena istraga niti podignuta optužnica. Nije želio nagađati hoće li nakon mogućeg otvaranja istrage ili podizanja optužnice zamrznuti svoje dužnosti u Dinamu i Hrvatskom nogometnom savezu u kojem je prvi dopredsjednik. Na novinarsko pitanje je posrijedi uzimanje provizije od prodaje Luke Modrića Mamić je odgovorio da u tom slučaju kao ni u bilo kojem drugom nije uzeo kunu provizije kao ni itko od njegove obitelji. Prozivajući premijera i aktualni politički vrh Mamić je ustvrdio da se sve radi po “staroj udbaškoj metodi – zavadi pa vladaj”. Kazao je i da će dokazati svoju nevinost te da bi sve na kraju mogao “politički kapitalizirati” i postati premijer ili predsjednik države.

Odvjetnica: Vratiti će se kada bude potrebno

Odvjetnica Zdravka Mamića, Jadranka Sloković, koja je prisustvovala pretresu novinarima je ispred njegove kuće na zagrebačkom Tuškancu rekla da će se Mamić vratiti u Hrvatsku kada to bude potrebno. O izvidima koji su tajni nije željela govoriti. (index.hr)

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime