Bivši predsjednik RH Ivo Josipović iznenadio je hrvatsku javnost čvrstim stavom kako se nema namjeru vraćati u SDP jer „nema smisla da ulazi u SDP kako bi statirao jednoj politici koja nije dobra“.

Velika je to pljuska Milanoviću, ali i čitavoj koalicijskoj vladi je zapravo pokazuje što o njima misli donedavni predsjednik. Naravno, odmah su krenule glasine kako se Josipović približava HDZ-u, kako osniva svoju stranku i mnoge druge, no istina je očito negdje u sredini.
Prema ekskluzivnim informacijama koje imamo, Ivo Josipović bi za dvadesetak dana trebao obznaniti javnosti kako će svoj politički angažman nastaviti u stranci svoje dobre prijateljice Mirele Holy – ORaH-u! Tako barem tvrdi nekoliko visokopozicioniranih članova te stranke s kojima smo razgovarali. Navodno je sve već dogovoreno, ali se čeka pravi trenutak za objavu te informacije. Nije nepoznanica da su se i tijekom predsjedničke kampanje što javno što tajno Josipović i Holy sastajali kao što nije nepoznanica i to da se Josipović svim silama trudio zadobiti naklonost OraH-a. Unatoč protivljenju značajnog broja članova te stranke, Holy i OraH javno su podržali Josipovića kao svog kandidata. – Čini se da je to bio samo dio dogovora. Drugi dio dogovora je očito da Josipović bude član OraH kako bi se poljuljani rejting stranke nakon iznimnog uspjeha Vilibora Sinčića uoči parlamentarnih izbora u studenom ove godine podigao na zavidnu razinu, kazao nam je jedan od dužnosnika te stranke.  Pokušali smo dobiti i službenu izjavu od glasnogovornika OraH-a Deana Šarčevića no do objave ovog članka nismo dobili informaciju.