ORaH je danas u Makarskoj predstavio listu za X. izbornu jedinicu. Marko Pribisalić, predsjednik ORaH-a za Makarsku i voditelj podforuma za demografiju na nacionalnom nivou je kandidat na petom mjestu liste ORaH-a u X. izbornoj jedinici za biranje saborskog zastupnika.

Zalagat ću se za povećanje minimalne plaće, smanjenje uvoza hrane, nezaposlenosti, naglasio je Pribisalić, ali prioritet je reforma javne uprave. Bolji prosperitet Makarske i Zabiokovlja vidi kroz njihovo povezivanje na način da zaleđe Makarske svojim prehambenim proizvodima opskrbljuje turističko priobalje. Želimo biti korektiv u Saboru RH, zastupnici bez kojih se neće moći donijeti niti jedna važna odluka, zaključio je Pribisalić. orah izboriORaH-ov europarlamentarac Davor Škrlec naglasak je stavio na zelena radna mjesta, dakle zapošljavanje koje neće biti štetno za okoliš. U tom smislu prezentirao je dron, o čijoj se legislativi upravo raspravlja u EU parlamentu. U toj novoj tehnologiji vidi velike potencijale, pa zašto ne i da na Jadranu bude centar za edukaciju o radu s dronovima i proizvodnji repromaterijala, kazao je. Drži kako Hrvatska treba teritorijalno biti organizirana kroz pet regija jer iskustva govore da bi se na taj način više povlačio novac iz EU fondova. Smanjenje općina bi rasteretilo državu i smanjilo deficit. Nadalje, u programu ORaH-a je oporezivanje kapitala, a ne rada, što vodi povećanju potrošnje. Poljoprivreda je vrlo važan sektor, i na tom polju treba poduzeti reforme. Nedopustivo je da veliki proizvođači guše OPG-ove, jer mali poljoprivrednici su bogatstvo Hrvatske, poručio je Škrlec. (Makarsko Primorje)

1 KOMENTAR

  1. Čestitam Marko, takvi nam trebaju u Saboru. Ti bi po tvojim kvalitetema mogao voditi Državu, Premijersko mjesto bi obavljao “preko prsta”. Mala opaska, mislim da Mirela nema pravi program?!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime