“Jačanje nacionalizama, čak i revizija prošlosti i slavljenje zločinačkih pokreta, ustaškog i četničkog, neposredno utječu na političke i općedruštvene odnose”, rekao je bivši predsjednik RH.

Ivo Josipović u uniformi Titivog gardista

Rekao je to i Titov gardist Ivo Josipović sin Ante Josipovića koji je snimljen u uniformi 1946. godine. Smatra Josipović da se “ljuto varaju” oni koji “koji misle da je mir zauvijek zadan”, jer “na miru i pomirenju treba stalno raditi i to je najvažnija zadaća političara”. Ocijenio je da “narode i države u regiji, pa i Hrvatsku i Srbiju, bez obzira na grozni teret rata, povezuje puno toga i da možemo i moramo naći prostora za međusobno uvažavanje i suradnju”.
“U konačnici, uz sve slabosti, iznimno mi je drago da je Haag postojao i barem dijelom doprinio uspostavljanju pravde”, rekao je Josipović za beogradski list Danas. 17 listopada 2017 godine Josipović ističe; Netko je koristeći sprej plave boje zašarao bistu ustaškim znakovljem. Vandalizam je komentirao i bivši predsjednik Ivo Josipović. – Ustaška zmija na djelu! Može zaprljati spomenik, ali ne i lik i djelo heroja Ive Lole Ribara – napisao je Josipović na Facebooku. Koju igru igra Ivo Josipović tvrdeći  jačanje nacionalizam, čak i revizija prošlosti i stavljanje zločinačkih pokreta , ustaškog, četničkog, zanemarujući partizanskog?! Kako bi danas Ivo josipović mogao pojasniti zločin jugokomunista, ubojstvo 66 Hercegovačkih franjevaca u  Franjevačkom samostanu Široki Brijeg? Tko je do danas odgovarao  za taj zločin od prije 72 godine od počinitelja Partizanskog odreda? Ili bolji primjer ; dali je Ivo Josipović bi pripadnik  Gardijske motorizirane brigade SSNO-a?, koja je bila sljednica Pratećeg bataljona Vrhovnog štaba narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije?

Ante Josipović

Bila je to osobna straža i počasna garda Josipa Broza Tita, a nakon njegove smrti imala je zaštitnu i protokolarnu odnosno ceremonijalnu ulogu. Osiguravali su Predsjedništvo SFRJ. Titotva nasljednika na vlasti, a bili su pod izravnim zapovjedništvom saveznog sekretara SSNO-a. Upravo ta Gardijska motorizirana brigade  SSNO-a, imala je  posebnu stvarnu, al ii simboličnu, ulogu u razaranju i osvajanju Vukovara te u ubijanju njegova stanovništva. Dali se  notko sijeća da se Ivo Josipović  ogradio od pripadnosti svojoj postrojbi, kao Titov gardist ? Teza  Ive Josipovića o jačanju nacionalizma, kroz reviziju prošlosti i slavlju zločinačkih pokreta ,a pri tom ne ograditi se od zločina koje su počinile partizanske- Titove postrojbe nakon drugog svjetskog rata i za vrijeme Domovinskoga rata u Vukovaru, Škabrnji i drugim stratištima titovih antifašista ; Mladića, Kadijevića, Šljivančanina, Mrkšića, Martića, i svih onih koji su nosili titovu sjajnu zvijezdu petokraku  , svakako  postaju tema mladih povjesničara, koji će u svojim znanstvenim radovima  razotkriti teze čuvara Jugoslavije o jačanju nacionalizma. Davanjem intervjua Beogradskom listu, Ivo Josipović tvrdi da su u Hrvatskoj i u Srbiji na djelu retrogedni procesi, slave se poraženi pronacisti, ustaše i četnici, što je doprinos lošeg odnosa Srbije i Hrvatske, svakako je jedana od teza Ive Josipovića koja nije utemeljena na činjenicama. Činjenica je da su Ante i Ivo kroz povjest bili odani Beogradu-Srbiji, voljeli su prvi obući uniforme , s kojima su se zaklinjali Titu i Komunističkoj partiji.

1 KOMENTAR

  1. Što su orjunaši štete napravili hrvatskom narodu.Priča o ustaškim zmijama i četnicima u 2017 godini, za Beogradski list, neozbiljno i od Josipovića.

  2. To je osoba koja je u Izraelskom parlamentu rekla kako u Hrvatskoj opet diže glavu ustaška guja !!! A tko mu je bio otac? Ja znam a zna li javnost? Bio bi zanimljiv feljton o “radu” Josipovićeva oca i njegovim “uspjesima”. Najcrnja osoba HR političke scene, čak crnja i od Mesića! Činjenica da je taj specimen bio Predsjednik RH sama govori o tome tko smo i što smo i kakva nas budućnost čeka !

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime