Jakov Surać je na Županijskom sudu u Bjelovaru pravomoćno osuđen zbog napada na novinara Hrvoja Bajla i kažnjen je sa 10 mjeseci zatvora – bezuvjetno!

Bjelovarski Županijski sud, nakon žalbe i Državnog odvjetništva i Suraća na prvu presudu prema kojoj je Surać bio osuđen na 10 mjeseci zatvora, ali uvjetno na tri godine, tu je presudu preinačio u dijelu koji se odnosi na izrečenu kaznu čime je prihvatio žalbu Državnog odvjetništva  na taj dio prvostupanjske presude.

Kako se navodi u obrazloženju, Sud “smatra da  se samo takvom kaznom može postići zakonom propisana svrha kažnjavanja”. Žalbu Jakova Suraća Sud je ocijenio neosnovanom.

Podsjetimo, Hrvoja Bajla u lipnju 2018. godine  Jakov Surać fizički je napao u Zadru, na Obali kneza Branimira. U napadu mu je slomljena desna ruka. Kao povod nasrtaju na sebe na parkiralištu nedaleko Gradskog mosta Bajlo je naveo svoj novinarski rad, odnosno pisanje i istraživanje kojim je dotakao samu vrhušku zadarske politike. Surać mu je tada, pričao je Bajlo, rekao  “Samo ti piši o Kalmeti i Livakoviću i svima nama pa ćeš viditi. Je.. te tvoj četnički Index i Nacional. Ovo ti je samo upozorenje“ , pri čemu ga je udarao šakama i nogama dok je ovaj bio na tlu, piše Nacional.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime