Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Mirona Hausera, 22. veljače 2024. godine u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače zadarskoj će publici predstaviti Insite, album autorskih skladbi Davora Križića koji je objavljen prethodne godine, kada je i osvojio nagradu Porin u sve tri kategorije jazz glazbe: za najbolji album, najbolju skladbu i najbolju izvedbu jazz glazbe

Aranžmane potpisuju sâm Križić, Luka Žužić, Joe Kaplowitz i Silvije Glojnarić, pod čijim je dugogodišnjim umjetničkim vodstvom ovog ansambla Križić i stasao u glazbenika kakav je danas.

S preko 30 godina karijere, Davor Križić jedan je od najvažnijih hrvatskih jazz glazbenika te najistaknutiji trubač i krilničar malih i velikih sastava srednje generacije. Nastupao je s Boškom Petrovićem, Johnnyjem Griffinom, Christianom McBrideom, Matijom Dedićem, Big Bandom RTV Slovenije, Cantus Ansamblom, Cubismom i članovima Afro-Cuban All Starsa, EBU Big Bandom i vlastitim sastavom Davor Križić Experiment, a publici je poznat i kao osnivač kvarteta Boilers, s kojim je u raznim oblicima dosad izdao četiri albuma. Član je Jazz orkestra HRT-a od davne 1989., vremena kada ovaj ansambl nije nosio ni isto ime kojim se diči danas.

Žanrovski utemeljen na hard-bopu, album je prožet referencama na jazz različitih stilskih i povijesnih razdoblja – od dixielanda i swinga do bluesa i gospela. Novinar Saša Drach zapisao je kako je album “zamišljen kao putovanje kroz snove” te istaknuo kako “taj univerzalni životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče.”

Insite je dostupan na svim streaming servisima, a u fizičkoj prodaji ga možete potražiti u svim bolje opremljenim glazbenim trgovinama. No, daleko ga je najbolje doživjeti – uživo!

Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, te u fizičkoj prodaji od 20. do 22. veljače od 11 do 13 i od 18 do 20 sati na info-pultu Providurove palače.

Sve informacije možete pronaći i na web stranici www.kuzd.hr.

1 KOMENTAR

  1. To je ona Brekuja sa Maškara.Na stručnom
    Španjolskom Nema Brekuja se kaže.Nada Muher.A kandidat Brekuja na izborima se zove Zujko.Brekuje se najbolje vataju na ljepilo UHU gluhe.a od auta vole smeđu boju.To je zbog ljubavi prema maratonu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime