Prije par tjedana na Jadranskoj magistrali kod benzinske postaje na Kuku postavljeni su stupići s ciljem sprječavanja skretanja iz suprotnog smjera na “pumpu”

Inicijator ovog projekta bio je Zoran Marević iz PP Makarska. Već u startu je bilo jasno da stupići koji su postavljeni ne odgovaraju pozitivnim zakonskim propisima na što su neki od građana pravodobno i upozorili. Među ostalima, bio je upozoren i sam Zoran Marević, no građanima je docirao kako je sve po zakonu i kako će stupići ostati tamo gdje su i postavljeni.

Nekoliko dana kasnije, dio stupića je ipak uklonjen, no iz PU Splitsko-dalmatinske su škrti na informacijama. – Policijska postaja Makarska u cilju onemogućavanja nepropisnog i opasnog skretanja u lijevo prema benzinskoj postaji iz smjera Makarske, uputila je prijedlog Hrvatskim cestama da se pronađe adekvatno rješenje uočenog problema. Naime, inicijativa je bila usmjerena na onemogućavanje nepropisnog skretanja u lijevo iz smjera Makarske na prostor benzinske pumpe što je vrlo često uzrok teških prometnih nesreća, informirali su iz PU Splitsko-dalmatinske.

Nažalost, nisu odgovorili jesu li stupići postavljeni na osnovu važećeg projekta, tko je dao nalog za njihovo postavljanje i hoće li isti zbog manjkavosti biti uklonjeni.

3 KOMENTARI

  1. Dakle, osnova za skretanje na pumpu iz smjera Makarka-Split nema, jer je na cesti puna crta i to je to. Ako nema znaka zabranjenog skretanja, bilo bi dobro staviti ga. Ali da, nas Hrvate ne može zaustaviti Zakon, uljudno ponašanje niti Civilizacija pa na cestu treba stavljati balvane da koza ne može u zabran. To dotični gospodin iz PP MA zna, pa je čovjek u nadi da zaustavi kozu da ne ide u zabran postavio – balvan. Jer druge nema ako hoćeš rezultate a u ovom slučaju spasiti živote i izbjeći karambole… Sreća da je na službenom mjestu u PP MA netko tko zna s kim ima posla.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime