Nastavno na priopćenje SDP-ovke Danijele Vukoše pod naslovom „Tko je djeci ukrao predstave“ objavljenog ranije danas, reagirao je resorni pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo u Gradu Zadru, Joso Nekić

Podsjećamo, Danijela Vukoša smatra da su djeca zakinuta za odlazak na kazališne predstave jer Grad Zadar nije pravovaljani reagirao i osigurao novac za ulaznice.

– Zapravo mi je krivo što SDP-ovci uvijek izvrću činjenice. Oni su dobili odgovor od Gradske uprave i iz odgovora se vidi da Gradska uprava ni jednoj ustanovi nije financirala program odlaska u kazalište, ni ustanovama kojima je osnivač ni onima kojima nije i od 1.1. 2023. roditelji sve djece u vrtićima, plaćaju te karte. Nikad se nije dogodilo niti će se dogoditi da neko dijete, zato što roditelji ne mogu platiti, ne ide u kazalište, naravno, ako pripada grupi djece koja odlaze u kazalište. Ustanove su, naime, sa Kazalištem lutaka našli način da omoguće svoj djeci iz grupe da idu u kazalište.

Drugo, svaka predškolska ustanova je pravni subjekt za sebe. Činjenica da je jedna ustanova financirala dva odlaska u Kazalište, a to naravno ovisi da li može, o financijskom planu, godišnjem planu i programu i realizaciji istog.

Razmišljajući upravo o toj uspostavljenoj praksi, mi u Gradskoj upravi imamo ideju da sufinanciramo svoj djeci taj program, dakle, jednim djelom, odnosno kartu za kazalište, a roditeljima koji to ne mogu platiti, da financiramo u potpunosti.

Meni je u konačnici drago da oko barem te jedne stvari da i u SDP-u razmišljaju slično, pa ćemo lakše doći do realizacije vrijedne inicijative, ali mi nikako nije drago kad o svakoj temi pokazuju malicioznost i u konačnici u ovom trenutku, vrlo važnom za grad Zadar, nevoljkost da naprave važnu stvar, a to je odblokiranje gradskog proračuna, a prema svim drugim stvarima, postupaju krajnje populistički i na takav način bacaju građanima prašinu u oči, reagirao je pročelnik Joso Nekić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime