Iako seks nije najvažnija stvar koja vam okupira misli, morate priznati da je definitivno visoko na listi prioriteta u ljubavnim odnosima. No što učiniti kada seks nije ono što smo očekivali?

U početcima svake veze jedva čekamo da vidimo svog partnera sa što manje odjeće na sebi. Da dečki – i čarape su odjeća! No, s vremenom, iako nekad ni sami ne znamo što se točno dogodilo, seks prestane biti zabavan.

”Postoje razne vrste emocionalnih barijera koje nas dijele od dobrog seksa, počevši od manjka samopouzdanja pa sve do dosade. Dobre vijesti su da možete prijeći preko toga te se ponovo spojiti sa vašom senzualnošću” – kaže Laura Berhman, seksualna edukatorica, direktorica Berhman centra u Chicagu te autorica knjige Percepcija strasti.

Dakle, sve ovisi o našoj percepciji seksa, smatramo li seks pukim upražnjavanjem potreba ili nam je seks način dubljeg povezivanja s partnerom. Seks iz ljubavi nikad ne može biti loš. Ako nam je zaista stalo do našeg partnera i želimo da se osjeća voljeno, učinit ćemo sve.

Ipak, samo voljeti i brinuti se za nekog nije dovoljno. Ponekad nam je teško uživati u seksu zbog nas samih. Tada dolazimo do pitanja: Kako poboljšati seks? Što nas koči?


Manjak samopouzdanja


Mediji nas svakodnevno bombadiraju sa savršenim tijelima poznatih ljepotica. Samim tim, većini žena uništavaju samopouzdanje, koje su godinama gradile zbog  malo širih bedara ili premalih grudi.

Takve stvari ne zaobilaze ni suprotni spol, koji se također nalazi u situacijama u kojima se uspoređuje s poznatim dečkima. Ti muškarci imaju cijeli arsenal pločica na svojem torzu te općenito izgledaju nadmoćnije od njih samih.

No, istina je da ćemo otkriti onu senzualnu zvijer u nama samima tek kad se počnemo osjećati ugodno u svojem tijelu, kad prihvatimo i zavolimo naše tijelo baš ovakvo kakvo je.


Manjak komunikacije


Inače je najveći problem u vezama loša ili nikakva komunikacija koja utječe i na seksualni život.

Vjerujte mi, vaš partner ne čita vaše misli. Niti vi njegove. Nerazumno je očekivati da će uvijek znati što vam odgovara, a što ne. Ako vas nešto uzbuđuje, podijelite to s vašim partnerom. To vrijedi u oba smjera.


Zanemarivanje neverbalne komunikacije

 

Isto kao što je važna komunikacija vezana za našu seksualnost, važno je i osluškivati partnera i njegov govor tijela tokom seksa. Uzdasi, dodiri i pokreti će vam reći i više od onoga što vam vaš partner može otkriti o sebi.

 

Rutina


Kada ste u dugoj vezi, stvari postanu monotone. Vrijeme je da istražite nove načine koje će zadovoljiti i vas i vašeg partnera. Učinite nešto spontano i drugačije. Isprobajte novu pozu, ništa vas ne košta.


Iščekivanje vrhunca


Možda jedan od najvećih problema leži u iščekivanju vrhunca. Većina je ljudi zaboravila da nije toliko važan cilj, već cijelo putovanje. Ukoliko se fokusiramo na orgazam, zaboravimo uživati u putovanju.

Osluškujte sebe i svoje tijelo, fokusirajte se na podražaje i osjećaje koji se događaju u vama i užitak je zagarantiran.

Na kraju je najvažnije da budete svoji i da njegujete i svoje, ali i partnerove osjećaje. Vjerujte mi, kada dođemo u prave ruke, probuditi će se ona senzualna zvijer koju svatko od nas posjeduje.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime