Milan Lučić poduzetnik iz Zagreba, porijeklom iz Ljubuškog, izložen je kontinuiranoj kriminalizaciji od strane pojedinaca iz DORH-a. Dobri poznavatelji prilika tvrde da je sukob Milana Lučića s Mladenom Bajićem nastao oko dionica Euroherca d.d. u kojem je Milan Lučić bio prvi direktor i većinski vlasnik.

Društvo Euroherc d.d. ,registrirano je na adresi Zagrebačka 51 u Makarskoj, to je adresa kuće obitelji Lučić. Milan Lučić jednom prigodom posjetio je prostorije DORH-a, Gajeva 20 A i osobno kritizirao rad Mladena Bajića kao Glavnog Državnog Odvjetnika. Naime, radilo se o policijskom vještačenju Centra Ivan Vučetić iz kojega je bilo razvidno da je Milan Lučić uz makinacije, falfisificiranja potpisa pojedinih dioničara Euroherca d.d., ostao bez dionica Euroherca d.d. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić stao je na stranu Dubravka Grgića skupa sa Stjepanom Mesićem, tada Predsjednikom RH i Tomislavom Karamarkom tada ministrom MUP-a, koji su bili ugošćeni na jahti Agrama, vlasništvo Euroherc d.d. Predmet je okončan na štetu Milana Lučića.

Drugi sukob Lučića i Bajića datira iz 2004. godine kada je Milan Lučić dobio sudski spor u predmetu Amfora d.o.o. koje je bio vlasnik. Po presudi Visokog Trgovačkog suda Republike Hrvatske broj XII Pž-6596/04-4., od 19. listopada 2004. godine pobijeno je riješenje  Trgovačkog suda Dubrovnik, preinačen je i odbijen prijedlog vjerovnika  i sindikata SSSH, za otvaranje stečaja nad Amforom d.o.o. Vjerovnici su bili radnici Amfore , preostalih tridesetak. Naime, svi radnici Amfore d.o.o. su dobili otpremnine za radni staž, iako su to pravo iskoristili u postupku pretvorbe – privatizacije kada su dobili dionice, koje su za gotovinu prodali Josipu Guciću. Dakle dva puta se naplatili po istom osnovu, zahvaljujući Predsjednici Općinskog suda Makarska,Suzani Alač, za koju se naknadno ispostavilo da ima lažirano – falsificirano Uvjerenje o položenom pravosudnom ispitu u Sarajevu. 2005. godine  nastali su svi zakonski uvjeti da se Milan Lučić obešteti tužbom protiv RH za štetu koju mu je počinio Trgovački sud u Dubrovniku, donošenjem nezakonitih presuda o otvaranju stečaja nad Amforom d.o.o. Šteta je tada po kalikulacijama sudskih vještaka prelazila 70 milijuna eura. Mladen Bajić 2008. godine kreće u sustavno procesuiranje svih koji nose prezime Lučić, provodeći razne izvide DORH-a, na temelju anonimnih prijava. Nadležni sud za progon bio je Županijski sud Split, na kojem se i danas provode razni izvidi po anonimnim prijavama koje je očito naručio Bajić? Mlađi brat Milana Lučića , Zdenko Lučić , objavio je znanstveni – doktorski rad koji je pretvorio u knjigu naslova “Makarska Biro Korupcija” , u kojoj pojašnjava i dokazuje koruptivne radnje Glavnog Državnog Odvjetnika Mladena Bajića u više predmeta u Makarskom primorju. Zdenko Lučić za portal Megamedia dao je intervju 20.02.2016. godine u kojem pojašnjava kako Mladen Bajić kao (tada) Glavni državni dvjetnik  pakira, progoni i procesuira njega i članove njegove obitelji, preko korumpiranih djelatnika/ca pravosuđa, na temelju ideoloških povijesnih razmirica. To je bio period progona svih časnika Hrvatske vojske, HVO-a, kojima se stavljalo na teret da su sudionici udruženog zločinačkog poduhvata. Upravo danas 2017. godine u sudskim predmetima- spisima koji imaju klauzulu pravomoćnosti iz 2010. godine vrši se progon pod istom tezom o udruženom zločinačkom poduhvatu pojedinih članova obitelji Lučić. Teza Mladena Bajića -Dinka Cvitana -USKOK-a, da su Lučići pokrali sami sebe u poduzeću Amfora Maris d.o.o. , uz sofisticirani medijski progon – hapšenjima, kako ne bi utjecali na svjedoke, nakon 15 godina, svakako nema nikakvog pravnog uporišta. Postoji obveza Republike Hrvatske o obeštećenju poduzeća Milana Lučića za iznos od 77 milijuna eura, na temelju pravomoćnih presuda hrvatskih sudova. (NASTAVLJA SE…)

1 KOMENTAR

 1. Dok silovatelji Vukovarki šetaju po Vukovaru danas nas Cvitan i Bajić zabavljaju Hrkaćem i sudkinjom. Škabrnja zločin Bajćevih do danas nitko nije odgovarao. Zašto Cvitan ne odnese svijeće i cvjeće u Škabrnju i Vukovar.

 2. Jedva čekamo nastavak koji će nam Zdenko Lučić napisati ili izdvojiti iz svoje nove knjige o lupežima,prevarntima koji su stekli bogastvo kriminalom u pretvorbi i u stečajevima.Iskren će biti i glavno poglavlje će biti za njegovu obitelj.

 3. Lučići nisu sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji u Republici Hrvatskoj niti u Bosni i Hercegovini. Mladen bajić , Dinko Cvitan i ostali koji danas hapse samo one koji im nisu prihvatljivi politički, a druge puštaju za pokradene milijarde iz pretvorbe i privatizacije. Agrokor afera može se mjeriti u milijardama eura,pljačke, da nitko ne završi 30 dana u istražnom zatvoru, dovoljno govori o komunistima iz DORH-a.

  • Koji bolesnik moraš biti za ovakvo nešto napisati ili član uže obitelji.

   “Lučići nisu sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji u Republici Hrvatskoj niti u Bosni i Hercegovini.”

 4. Petrol je dokapitaliziran od strane Dubrovačke banke d.d. Mostar , Bruno Stojić bio direktor Dubrovačke banke d.d., Branko Kvesić Petrola d.d. Dakle radi se o dokapitalizaciji banke 1997 godine, a ne pretvorbi ili privatizaciji. Auro je privatno poduzeće koje nije sudjelovalo u pretvorbi i privatizaciji niti jednog poduzeća u BiH i RH. Pakiranje Lučićima je izgledno i jasno.Bilo kakav dokument koji dokazuje kriminal Lučića molim da prosljedite uredništvu bilo kojega portala. Klevetanje bez osnova nema smisla, a i grijeh je.

  • “Za: predsjednika RH dr. Franju Tuđmana

   Od: savjetnika dr. I. Pašalića

   Predmet: Slučaj Dubrovačke banke ili borba za prevlast u Federaciji BiH? Uloga stranih obavještajnih službi, uz angažiranje bivših agenata KOS-a i UDBE u BiH i RH?

   Sadržaj: Međunarodna zajednica je za svoj angažman na području RH, osobito BiH, angažirala ogromna sredstva i ljudski potencijal, želeći očito napraviti neku novu Jugo-asocijaciju. Smetnja za taj projekt su nacionalisti, krivci za rat, koje treba maknuti.

   Glavni krivac je naravno Predsjednik dr. Franjo Tuđman i HDZ te potom “tvrdolijinaši” u HDZ-u. Uz sve ostale (HHO), u RH je prevažnu zadaću dobila Sorosova zaklada, gradeći praktično novu mrežu koja treba urušiti državnu strukturu. Nije čudno da su prisutni u medijima (Freral T., Radio 101) kulturi, znanosti, školstvu i dr., te da govore da nas buše kao sir. Istodobno veleposlanstva glavnih zemalja međunarodne zajednice, osobito SAD-a, vode konkretne političke aktivnosti na destabilizaciji HDZ-a i hrvatske vlasti, napose rade ustrajno na diskereditiranju Predsjednika i nekih dužnosnika. Isto tako nije nepoznata njihova, čak otvorena, potpora “kooperativnim” hrvatskim dužnosnicima. Zadnje izravne prijetnje Hrvatskoj, do sankcija, jasno govore da žele oslabiti i dodatno destabilizirati odnose u RH. Istodobno strani diplomati su pustili glasine o lošem Predsjednikovu zdravlju, o čemu su informirali i oporbene stranke. Tako se iz redova SDP-a čuje kako će sigurno do kraja godine Predsjednikovo zdravlje biti jako loše, da će prijevremeni izbori, te su zbog toga praktički započeli predizbornu kampanju.

   Unitarna BiH

   No, ipak je glavna pažnja usmjerena na BiH. Zadnjih mjeseci otvoreno se napada HDZ BiH i prozivaju ekstremisti u redovima HDZ-a. Klein kaže da će HDZ doživjeti sudbinu Pala, te da će Hrvata u predsjedništvu BiH birati svi, a ne samo Hrvati. Uz sve ostalo što je poznato, ovo nedvojbeno ukazuje da se želi napraviti unitarna BiH. Ona se ne može nametnuti silom, stoga se provodi mekša varijanta, a to je obavještajno-diplomatska. Smetnja za projekt unitarne Bosne su Predsjednik Tuđman te radikali HDZ-a RH i HDZ BiH. Većina radikala je u Haggu, a preostali su u strahu od tajnih optužnica i iznenadnih hapšenja, te su pod stalnim optužnicama međunarodne zajednice i podmetanjima kroz žuti tisak. Takva atmosfera i potpora određenih crkvenih krugova (Sudar, Anđelović, Tolj) otvara prostor “umjerenjacima”, te dovodi do borbe za prevlast unutar hrvatskog korpusa. Njihova je procjena kako je zdravlje ministra Šuška vrlo loše, te da treba kompromitirati Pašalića koji bi kao zagovornik radikala mogao “nasljediti” Šuška (ova informacija, koja je zapravo strategija postupanja, potvrđena je iz izvora bliskog biskupu Sudaru). Na ovaj način bi bila otvorena vrata za promjenu hrvatske politike u BiH, oslonjenoj na umjerene u BiH, pogotovo što se računa s lošim zdravstvenim stanjem Predsjednika Tuđmana i smjenom HDZ-a (razgovor Sudar-Klein).

   U ovakvom političkom okruženju iznimno važnu, moćnu i ambicioznu ulogu igra Ivica Lučić, sada na dužnosti pomoćnika ravnatelja HIS-a gospodina Mire Tuđmana. Ivica Lučić do krajnjih granica zlorabi povjerenje i dobronamjernost M.T. Lučić objedinjuje i kontrolira sve hrvatske obavještajne aktivnosti u BiH. Njegov je cilj izravno utjecati na izbor predsjednika HDZ BiH na predstojećem Saboru HDZ BiH, sve do toga da i sam bude kandidat. Ova je osoba za čiju se predsjedničku kandidaturu zauzima čak i Krešo Zubak (informacija J.Prlić). Držim da Lučićeva predsjednička ambicija može biti motivirana željom za apsolutnom vlašću (novac, službe, politika), ali držim vrlo vjerovatnim da su ga “odradile” neke strane obavještajne službe.

   Ivica Lučić je jedan od trojice braće od kojih je jedan predsjednik Mladeži HDZ BiH, a drugi Milan Lučić je poduzetnik. Braća Lučić su enormno obogatili u ratu trgujući oružjem s Muslimanima. Jedino je oružje kupljeno od njihovog poduzeća “Heremes”, moglo u ratu prolaziti linije pod kontrolom HVO-a, prema Muslimanima. Tada je Ivica Lučić bio šef SIS-a, te je imao izravne operativne vlasti u tom smislu. Iz tih vremena je u jako dobrim odnosima sa Delimustafićem koji se bavio švercom oružja i jedan je od najbogatijih i najutjecajnijih Muslimana, koji je uz ostalo vlasnik poduzeće Cenex (trgovina) i lista Dnevni avaz. Zadnjih godina su Lucići pokupovali puno toga, radeći zajedno s braćom Stojić (bivši UDBAŠI) i Branom Kvesić ( bivši šef UDBE za BiH). Stojići i Kvesić su bili bili bliski pok. M.Bobanu.

   Prije par godina osnovana je Dubrovačka banka Mostar, gdje je predsjednik Nadzornog odbora bio Mate Boban, a direktor Stojić. Banka je širila mrežu svojih poslovnica i imala je visoku deviznu štednju. Većinski vlasnik banke je bila Dubrovačka banka -Dubrovnik. U Dubrovačkoj banci je bilo nekoliko jačih dioničara uz ostale: N.Barač, M.Kutle, Čermak i dr. Prije par mjeseci Lučići i Stojići su postali dioničari Dubrovačke banke, uz ostalo zlorabeći dobronamjernost M.T. i I. Pašalića. Na sličan način su, prije skoro godinu dana, preuzeli poduzeće Jadransko osiguranje, tražeći tada da im se pomogne kako bi im M.Kutle prepustio svoj udio u tom osiguranju. Tada se govorilo , kako je to važno za rad službi.

   Nacional osnovan novcem KOS-a

   Tako je Ivica Lučić rabeći kao šef SIS-a, pa pomoćnik ravnatelja HIS-a (čije povjerenje zlorabi do kranjih granica), uz obiteljsko bogatstvo, praktično postao iznimno utejacajan u hrvatskoj vlasti u BiH. Smetnja mu je prije svega Šušak, pa onda Pašalić. Zanimljivo je da se u vrijeme hospitalizacije min. Šuška pri operativnom zahvatu u SAD-u, u “Nationalu” pojavljuje serija natpisa pod geslom “Lučić novi hercegovački gubernator.”

   Uz tekst su se pojavile njegove slike u društvu M.T., da bi se tako dalo znati, da je tekst praktično službeni stav. Pojavljuju se i natpisi o podjelama i sukobima u HDZ BiH. Postoje dokazi (SZUP) o kontaktima Lučića i Stojića s “Nacionalom”, prije svega kontakti sa novinarom Rogošićem ( bivši UDBAŠ) ali i s Pukanićem.

   Kad je riječ o “Nacionalu” treba reči da je osnovan novcem V.Santrića, bivšeg direktora Genexa, zadužen za financiranje operacija KOS-a u inozemstvu. Jedan od glavnih novinara Nationala je M.Pleše, bivši agent UDBE koji je do prije nekoliko godina bio predstavnik poduzeća Vojka Santrića u Zagrebu. Novinar Jurdana (nadimak RUS) je prije nekoliko godina živio u Njemačkoj i u dobrim je odnosima s Krolom i Sedlom (agenti jedne ili više službi). Zanimljivo je da kontakte Lučića s Nacionalom, informacija HIS-a, nedavno upućena Predsjedniku RH, prešutila a govori o kontaktima V.Ćorića i generala A.Jelavića. Na informaciju je sigurno utjecao I.Lučić, kao osoba od posebnog povjerenja M.T. Tu je naglasak na kompromitiranju ministra obrane Jelavića, koji slovi za jednog od najčestitijih ljudi, te čovjek odan Predsjedniku Tuđmanu i ministru Šušku. Jelavić je smetnja Lučiću, jer Jelavić kontrolira HVO, a tu Lučić nema nikakvog utjecaja ni autoriteta.

   Stoga je očito bio cilj da se prije sastanka kod Predsjednika gen. Jelavić diskreditira. Važno je napomenuti da je dugo vremena, izravnim pritiskom Lučića, već spomenuto poduzeće Hermes, (vlasništvo braće Lučić) imalo monopolni položaj liferanta svih nabavki za HVO.

   Na sastanku Predsjednika i vodstva Hrvata iz BiH, brat Ivice Lučića, koji bi kao predsjednik M HDZ BiH, govori o tome kakav bi buduči predsjednik HDZ-a BiH trebao biti. On kaže da to nikako ne mogu biti oni koji su 90/91 bili u UJDI-ju, aludirajući na D.Čovića, za kojeg se zna da slovi za najozbiljnijeg kandidata za novog predsjednika BiH.

   Diskreditiranjem Jelavića i Čovića otvara se prostor za Ivicu Lučića, koji bi kao predsjednik HDZ BiH zatvorio krug utjecaja ( novac-službe-politika) i uistinu postao gubrenator BiH. Šušak je vjerojatno kao “njegov problem rješen”, treba jedino eliminirati Pašalića. Tu se rađa afera “Dubrovačke banke “, uključivanje Barača, koji je prije radio u Moskvi i sigurno je bio agent KOS-a.

   Prenapuhani Kutlin sustav

   Kroz Dubrovačku banku se trebalo zaljuljati Kutlu i isprovocirati sukob. Predsjednik Nadzornog odbora banke V. Brnadić je u dobrim odnosima s Pašalićem, pa je to dodatni način kompromitacije.

   Za taj sukob Barač koristi A. Popovića (kupio ga je kao i mnoge iz svih stranaka) koji je na čudan način postao predsjednik HDZ-a dubrovačke županije. Diskreditacija Kutle ( iako je njegov sustav nesumnjivo prenapuhan) je važna i zbog eliminacije njegovog gospodarskog utjecaja u Hercegovini, tako da Lučići, Stojići i dr. nemaju konkurencije.

   Prije par dana se pojavljuje ugovor (nosi datum 7. veljače 1998. sigurno antidatiran po izvorima u banci) kojime Dubrovačka banka Dubrovnik (ugovor je potpisao Barač očito nakon smjene) prodaje dionice Dubrovačke banke Mostar Milanu Lučiću i Mati Stojiću, čime oni postanu većinski valsnici Dubrovačke banke Mostar, te u cjelosti zaokružuju svoj gospodarski utjecaj u BiH. Po ugovoru oni dionice ne plaćaju novcem nego dionicama Dubrovačke banke Dubrovnik. Jučer je Dubrovačka banka Mostar donijela odluku o profesionalnom angažiranju Nevena Barača i na taj način ismijavaju sve aktivnosti oko kontrole poslovanja N.Barača u Dubrovačkoj banci u Dubrovniku. To se nije moglo dogoditi bez znanja i angažmana Ivice Lučića…

   Navedenim radnjama se želi u Dubrovniku ostaviti iscrpljena banka, uz političku katastrofu, jer uz sve ostalo poruka je, kako su Hercegovci opljačkali Dubrovčane.

   Kad je riječ o Dubrovačkoj banci važno je znati za poslovanje s Komercijalnom tuzlanskom bankom, pri čemu se ključnu ulogu uz Barača igra trgovac oružjem iz Njemačke, inače bratić Kreše Zubaka. Taj trgovac Zubak živi i radi u Njemačkoj i zasigurno je suradnik BND-a. Isto tako Dubrovačka banka i Barač su poslovali puno u Rusiji, gde uz ostalo imaju novio hotel. Očito Barač ima dobre veze s ruskom mafijom, a posebno zanimljiva osoba je Boris Brezovski…

   Isto tako je (precrtano crnim flomasterom) agent UDBE, čovjek od Lučićeva povjerenja, prvo radio u našem veleposlanstvu u S(precrtano), a potom u H(precrtano), iako ne zna ni jedan strani jezik.

   Nadalje je (precrtano) također Lučićev čovjek, najbliži Zubakov suradnik, a u veleposlanstvu RH u S (precrtano) kao rezident naše službe je također Lučićev čovjek. Ovo sve govori o opasnom utjecaju I.Lučića na rad službi. Zanimljivo je da je na incijativu (precrtano) i uz asistenciju Lučića, prije par mjeseci (uoči Sabora HDZ-a) pokušana diskreditacija A.Bakovića i M.Kapulice, navodeći neistine da su kupljeni od strane gosp. Dodera. Nadalje, zanimljivo je da kćer gosp. Međimurca novinarka Aleksandra Žarak, piše za National.

   Zanimljivo je napomenuti kako navodno I.Lučić ima dobre odnose s Branom Miljušem , zamjenikom g.Dodika (premijer RS).

   Isto tako je važno znati da je prije nekoliko mjeseci Tihomir Orešković rekao da N. Štedul (agent nekoliko službi) zadužio Krištu i Skendera Krivića da se pozabave načinima kompromitacije I. Pašalića, prije svega da se približe njegovu bratu Zdravku.

   Zaključci:

   1. Međunarodna zajednica (njihove službe), dio Crkve u BiH (Sudar. P.Anđelović, Tolj) koristeći i na različite načine vrbujući ili pak kompromitirajući hrvatske dužnosnike , žele na duži rok napraviti unitarnu BiH. Taj interes je interes Muslimana (umjerenih radikala), a kod Srba međunarodna zajednica ima Dodiga, pa Hrvatima poručuju da će doživjeti sudbinu Pala.

   2. Da bi to ostvarili treba maknuti radikale u BiH I RH. Veći dio radikala je u Haggu, a ostali su u strahu od novih optužnica koje se najavljuju u Dnevnom avazu. Što se tiče RH računaju da je Predsjednikovo zdravlje loše. Šuška su praktično prekrižili, a Pašalića treba kompromitirati što se čini aferom dubrovačke banke.

   “Kooperativni” i ambiciozni Hrvati postoje i u RH i BiH. U ove kacije su uključeni brojni bivši (valjda i sadašnji) agenti UDBE i KOS-a i mediji u kojma rade te u kojima imaju utjecaj, ponajviše National te Feral T. i Radio 101.

   3. Kod Srba strane službe očito imaju pod kontrolom Dodiga i B.Miljuša, Muslimane imaju pod kontrolom i kako su kod svih naroda instalirati svoje ljude, postepeno će se u ime kooperativnosti, puzajući srvarati unitarnu tj. Muslimansku BiH. Sve u ime demokracije i multietičnosti.

   Prijedlozi:

   1. Brzo riješiti problem Dubrovačke banke i stabilizirati je. To uključuje da kontrolu banke od strane Hrvatske narodne banke treba raditi brže, pazeći da to ne rade ljudi koji su pod vjerojatnim Baračevim utjecajem (Miletić i dalje podcrtano)…

   Valja procjeniti oportunost žurnog procesuiranja N.Barača. On sa slobode preko radio Libertasa, Nationala, antidatiranja ugovora izravno destabilizira banku. Iz Baračeve blizine sam saznao da je psihički rastrojen i uplašen, jer je očito da je on u ovoj igri važna figura, ali ipak samo figura. Glavne poteze povlače drugi, za koje on očito vjeruje kako su dovoljno moćni da ga mogu zaštiti.

   2. Izabrati odgovarajuće vodstvo HDZ BiH, nikoga iz Lučićeve sfere utjecaja.

   3. Ivicu Lučića smjeniti kao pomoćnika ravnatelja HIS-a, možda negdje “unaprijediti”.

   Zaključno:

   Gospodine Predsjedniče, ovo nisam napisao da bih tražio bilo kakava opravdanja za sebe. Vi znate da sam Vam zahvalan na iznimnome povjerenju i potpori koju mi pružate. No, sve naprijed navedeno je vrlo argumentirano i vrlo ozbiljno. Što se mene osobno tiče, poznato Vam je da ću uvijek prihvatiti i izvršiti svaku vašu odluku.”, stoji u Pašalićevom pismu datiranom 29. ožujka 1998. godine.

 5. Mladen Bajić je odgovoran za nečinjenje u kriminalu pretvorbe i privatizacije, i nizu kriminala gdje otuđena državna imovina , primjer pretmet Osejava d.d. Makarska . Nestalo 5 milijuna maraka gotovine s računa poduzeća, Mladen Bajić promatrao i ništa nije činio, namjerno ili ne institucije pravne države neka utvrde.

  • Lučići su jedni od večih gubitnika, koja su nastala zbog toga što Hrvatska
   nije država u kojoj se primjenjuju Zakoni, već se sudi po babi i po stričevima. Žalosno je što su te mlade obitelji ulagali u gospodarstvo, a lopuže iz Pravosuđa, sa koje kakvim diplomama radili što su htjeli, a takva zla su doživjeli mnogi građani, naročito u Makarskoj. Jedva čekam nastavak priče.

 6. Naravno ovekujemo da je i ovo sve upereno protiv postenih Lučića.
  Čekamo komentar postenog autora popularne knjige o lopovluku Zdenka Lučića !

  • Pisao si o pretvorbi i privatizaciji sada o Pašaliću? Lučići nikada nisu sudjelovali u pretvorbi i privatizaciji poduzeća RH i BiH. Hrvatski narod je opljačkan u pretvorbi i privatizaciji koju su djeca komunista kao što si ti prikrili. Pašalić je pisao, klevetao Lučiće pa odletio iz Franjina okruženja. Činjenica je da je pašalić doveo Jelavića i Čovića za predsjednike HDZ-a BiH.

 7. Pašalić,Rojs i Galić pisali pismo Tudjmanu i doveli porucnika JNA na celo HDZa.Nakon toga dodje Stjepan Mesić za predsjednika RH. Sad ce Kolinda Grabar Kitarevic za savjetnika primiti Vladu Galića,suautora Pašalićeva pisma.

 8. Zdena nisi trebao Šošića i Bajića stavljati u knjigu, pošteni ljudi ispadoše kriminalci. Što je ladislav pokrao farmu koza u Vrgorcu nije neki grijeh.

 9. Kakos u komunisti pakirali laži!

  U programu HDZ-a izražena je misao Hrvata, od dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića… Tuđman je u Programu – Deklaraciji HDZ-a prešao preko ideoloških suprotnosti, s ciljem pomirbe. Najvažniji bitni princip Tuđmanove ideologije i njegovog političkog programa, kao i temeljna pragmatika njegove politike u doba pripremanja i ostvarivanja cilja, stvaranja, suverene i samostalne Hrvatske države je pomirba zavađenog, međusobno podijeljenog, čak i oružjem suprotstavljenog hrvatskog naroda. Nakon ostvarenja dugogodišnjeg sna hrvatskog naroda, današnji odnos prema temeljnim nacionalnim vrijednostima obilježen je omalovažavanjem, iskrivljavanjem i negativiziranjem svega što je stvoreno u protekla dva desetljeća. Umješanost određenih međunarodnih čimbenika, kojima je prvenstveno cilj materijalna dobit, kontinuirano rade na relativiziranju najsjajnijih dijela u novijoj hrvatskoj povjesti, s ciljem izjednačavanja žrtve i agresora. Jugoistok Europske zajednice preduvjet je za politički i gospodarski uzlet. Rušenjem ugleda pojedinih hrvatskih političara, stranaka strateški je cilj predstavnika međunarodnih vazala. Preko domaćih medija, kojima manipuliraju vlasnici firmi kćerki iz inozemstva, plasiraju se razne teze, kojima se kompromitiraju pojedine stranke i političari. Teze o izvlačenju novca, pretvorbi, privatizaciji, zaduživanju do detalja oko nenamjenskog trošenja proračunskog novca. Pojedini predstavnici DORH-a kao strani špijuni izvještavali su strane agente, akreditirane u RH kao diplomate o istragama u RH tako je primjerice Mladen Bajić izvještavao američko veleposlanstvo u Zagrebu, što je procurilo u javnost preko stranica WikiLeaksa 2011. godine. Do danas Mladenu Bajiću nije suđeno za špijunažu i dilanje dokumenata primjerice iz istrage Spice, objavljivanje dokumenata, najava optužnica prije nego što su podignute. Meta Mladena Bajića je bio Ivo Sanader kao predsjednik HDZ-a, sa suradnicima. Mladen Bajić je političkom tajniku američkog veleposlanstva Chrisu Zimmeru 23. prosinca 2009., četiri dana prije prvog kruga izbora kazao kako istražuje čak tri predsjednička kandidata i da bi nakon izbora protiv njih mogla biti podignuta optužnica. U svom izvještaju Washingtonu iz američkog veleposlanstva špekuliraju kako je malo vjerojatno da će Bajić ići na Milana Bandića ili Nadana Vidoševića jer će jedan od njih vjerojatno ući u drugi izborni krug. Štoviše, dodaju Amerikanci, šef USKOK-a Dinko Cvitan naveo je kako nisu u stanju prikupiti dovoljno dokaza da bi Bandića mogli optužiti za korupciju. Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić je u veljači 2010. na sastanku u američkom veleposlanstvu izjavio da bi rasplitanje afere Podravka moglo biti ‘hrvatski Enron’, otkriva diplomatska depeša koja je objavljena na WikiLeaksu. Bajić je Podravku usporedio s Enronom zato što je smatrao da bi taj slučaj mogao promijeniti ‘pravila igre’ u Vladinim nastojanjima da suzbije korupciju, pogotovo ako se uspije prikupiti dovoljno dokaza da je Polančec namjerno Inu prodao ispod vrijednosti, Naime, kao što je već neko vrijeme poznato, Ina je u cijeloj priči osvanula zato što je mađarski Mol suvlasnik OTP-a, a upravo ta banka dala je kredit kojim je trebalo biti financirano preuzimanje Podravke od članova Uprave. Kao što se navodi i u depeši, postoje sumnje da je Polančec kredit osigurao tako što je Molu napravio mnoge ustupke u pregovorima o Ini. Dana 18.07.2016 godine Damir Polančec i sedmorica suokrivljenika oslobođeni su optužbe DORH-a, da su novcem Podravke pokušali preuzeti vlasništvo nad tom tvrtkom. Sudsko vijeće Županijskog suda objavilo je presudu u aferi Spice. Damir Polančec pakiranjem djelatnika DORH-a na čelu s Mladenom Bajićem, za posljedicu je imao narušavanje zdravlja, gubitak mjesta dopredsjednika Vlade Republike Hrvatske, javno kompromitiranje. Nažalost Mladen Bajić je u međuvremenu smijenjen s čelnog mjesta DORH-a, ali i dalje je pod zaštitom pravosudnih institucija, bez progona za špijunažu i pakiranje. Ponovljeni postupak u slučaju Fimi Media, (presudu je ukinuo Vrhovni sud ) bude li HDZ pravomoćno oslobođen teoretski, država bi morala obeštetiti HDZ za materijalnu štetu kad bi se utvrdilo da su tijela kaznenog progona postupala nezakonito, odnosno da je USKOK olako optužio HDZ, ne postupajući s dužnom pažnjom. Sami odvojeni procesi protiv Ive Sanadera bivšeg predsjednika HDZ-a dovoljno govore i pravnim laicima. Hapšenja Bandića, obitelji Mamić i dr. a istovremeno zataškavajući privođenja Zorana Milanovića i perjanica SDP-a priča je za sebe, posebno Bajićevih i Cvitanovih kadrova koji optužuju po komunističkoj sudskoj praksi. Predmet koji plijeni pažnju ; Zagrebački Županijski sud u petak je u cijelosti poništio presudu nadbiskupu Alojziju Stepincu kojega su komunističke vlasti 1946. osudile na 16 godina zatvora i prisilnog rada te petogodišnji gubitak političkih i građanskih prava. Odluku izvanraspravnog vijeća obrazložio je sudac Ivan Turudić. Reviziju presude zatražio je nadbiskupov nećak Boris Stepinac koji je ranije najavio izjavu nakon objavljivanja odluke.

 10. oprostite zašto nestaju komentari sa linkovima koji UKAZUJU na kriminal obitelj Lučić u Hrecegovini ,zašto brišete te linkove ?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime