Promjenljivo vrijeme, uz čestu kišu zadržat će se sve do početka idućeg tjedna. Tek bi od ponedjeljka trebalo biti stabilnije, uz nešto više sunčanih razdoblja.
U utorak će prevladavati promjenjivo oblačno, povremeno s kišom. Mjestimice su mogući jači pljuskovi s grmljavinom, osobito sredinom dana i poslijepodne. Vjetar će biti slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti od 17 do 22 °C, u gorskim predjelima malo niža.

Kiša i za Praznik rada

Srijeda će biti djelomice sunčana uz promjenjivu naoblaku. Mjestimične kiše i pljuskova s grmljavinom bit će uglavnom u unutrašnjosti, osobito sredinom dana i poslijepodne, uz slab vjetar. Krajem dana na Jadranu će zapuhati jugo. Ujutro će biti između 8 i 15 stupnjeva, dok će najviša dnevna temperatura biti kao i  u utorak.
Praznik rada i tradicionalni roštilji na otvorenom pokvarit će kiša i oblačno vrijeme u većini zemlje. Suho i pretežno sunčano moglo bi biti u prijepodnevnim satima, a poslijepodne se očekuje pogoršanje. Bit će oko 20 stupnjeva, a slično se vrijeme očekuje i u petak.

Za vikend bez promjena

I tijekom vikenda će biti kiše. Velika je vjerojatnost za ponegdje i obilniju kišu, uz više od 30 litara po četvornome metru, a u gorskom području i više od 50 litara. Zbog pada temperature zraka u nedjelju u gorju može pasti i malo snijega, posebice u najvišim dijelovima Gorskog kotara i Like.
Osim oborina, valja upozoriti i na vjetar – najprije jugo, koje će zapuhati u petak, u Dalmaciji se nastaviti i tijekom subote, zatim i buru koja bi podno Velebita mogla biti i jaka.

Idući tjedan stabilnije

Kišu i oblake od ponedjeljka bi postupno trebalo zamijeniti sunce i suho vrijeme. U ponedjeljak, uglavnom u prijepodnevnim satima,  u nekim dijelovima moguća je još naoblaka i slaba kiša. Od utorka proljepšanje vremena, no jutra i večeri bi mogli biti nešto svježiji. (24sata)