Politički analitičar i sveučilišni prof.dr.sc. Slaven Letica u svom statusu na Facebooku 29.12. 2O16. osvrnuo se na HRT-ov prilog o Georgeu Michaelu HRT-ove novinarke Sanje Šegedin Miriovsky

Podsjetimo, veliku buru u javnosti na blagdan sv. Stjepana 2016. izazvao je prilog o smrti Georga Michalea u podnevnom Dnevniku HRT-a u kojem je bila istaknuta njegova homoseksualna orijentacija da bi nakon apela gay lobija u večernjem Dnevniku u 19 sati išao izmijenjen prilog u kojem uopće nije bila spomenuta njegova seksualna orijentacija.

Autorica priloga Sanja Šegedin Miriovsky bila je kažnjena opomenom od strane HRT-a zbog svog priloga u kojem je istaknula homoseksualnu orijentaciju Georga Michaela.

Donosimo dio Facebook status prof.dr.sc Slavena Letice:

“Živi i mrtvi George Michael: seks, droga, samouništenje, glazba i HTV“

Živi George Michael bio je ponos i ikona svjetske, pa i hrvatske, homoseksualne zajednice zbog očiglednih i opravdanih razloga: glazbenog i pjevačkog talenta, ljudske plemenitosti, humanizma te statusa svjetske zvijezde.

Sada kada je mrtav JAVNOST IMA PRAVO ZNATI sve ono zbog čega je veliki glazbenik bio veliki čovjek i umjetnik, ali također IMA PRAVO SAZNATI i da je bio homoseksualac, teški heroinski ovisnik (koji je često kršio zakone o zlouporabi droga) te, konačno, na samom kraju života, usamljen i nesretan čovjek na što je odmjerenim rečenicama podsjetila u Jutarnjem listu Milana Vuković Runjić…

Naravno, ovaj kratki medijski repesaž u sebi krije niz logičnih i retoričkih pitanja kao npr., zašto je gay lobi u Hrvatskoj apelirao da se izmjeni HRT-ov prilog, tko to ima moć nevidljive ruke unutar gay lobija sadržajno mijenjati istiniti novinarski prilog i tko na mig gay lobija u Hrvatskoj ima tu moć kažnjavati novinare koji su prenijeli isto ono što su prenijele brojne svjetske novinske agencije? Više je nego kristalno jasno da onaj tko ima moć manipulacije medijima ima i moć upravljati Hrvatskom iz nepoznatih centara moći dubokog grla Države. Ima li JAVNOST PRAVO ZNATI tko je taj, ili tko su ti vladari medijskog prostora, a posljedično tome i vladari Hrvatske, jer tko kontrolira medije bez ikakve razumne sumnje kontrolira i vlast?

Na ovo pitanje, IMA LI JAVNOST PRAVO ZNATI odgovor je dao upravo prof.dr.sc. Slaven Letica u jednom vrlo uglednom društvu vrhunskih intelektualaca u kojemu se igrom slučaja našao i glavni ideolog HDZ-a Vladimir Šeks. Domjenak uglednih intelektualaca, profesora, doktora akademika dogodio se na poziv jednog uglednog hrvatskog nakladnika nakon promocije Nazorove knjige „Domovinski rat“, a uredništvu jedne prijateljske medijske kuće poznato je mjesto i vrijeme događaja kao i imena i prezimena onih koji su bili nazočni tom domjenku. Kao i obično, pričalo se o politici, a glavna meta radoznalih intelektualaca bio je, a tko drugi, nego Vladimir Šeks, glavni ideolog HDZ-a i „izumitelj“ današnjeg hrvatskog predsjednika vlade Andreja Plenkovića. A da bi „izumio“ novog, morao je prvo srušiti starog čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka!? Intelektualce je zanimalo zašto je Andrej Plenković tako naprasno, iznenada, kao grom iz vedra neba išao u ratifikaciju Istanbulske konvencije, konvencije koja nije bila u programu HDZ-a s obzirom da se HDZ deklarira i kao demokršćanska stranka? Zašto je išao u ratifikaciju te konvencije kada je morao znati da će taj čin stvoriti raskol u HDZ-ovom biračkom tijelu koje je već ionako raskoljeno zbog Plenkovićeve neprincipijelne koalicije protivne volji većine HDZ-ovih birača? Naravno, Vladimir Šeks, vjerojatno dobrano „pod parom“, znojio se i crvenio nesuvislo obrazlažući da je Plenković glede Isanbulske konvencije stavio pred svršen čin i predsjedništvo HDZ-a i klub zastupnika HDZ-a, doduše dozvolivši da neki saborski zastupnici mogu bez stranačkih sankcija po pitanju Istanbulske konvencije glasovati po vlastitoj savjesti. Naravno, to im je šef dozvolio znajući da izglasavanje ratifikacije ne može biti upitno, jer na scenu će stupiti skrivena velika koalicija, a saborska ljevica će obilato nadoknaditi glasove HDZ-ovih Istanbulskih disidenata. I tako, Vladimir Šeks, crveneći se i znojeći se u svom nesuvislom obrazloženju, ali javnosti već poznatom scenariju o okolnostima ratifikacije Istanbulske konvencije nije dao odgovor na ključno pitanje koje mu je postavio prof.dr.sc. Slaven Letica.

„Zašto je Plenković ratificirao Istanbulsku konvenciju“?

Šeks je odgovorio da ne zna! Slaven Letica je odgovorio da ako ne zna Šeks, on zna i obrazložio. Parafraziramo:

„Andrej Plenković je ratificirao Istanbulsku konvenciju pod pritiskom domaćeg i stranog gay lobija!“

A  hrvatskoj javnosti je poznato da je Istanbulska konvencija doslovno protkana pojmovima iz gender ideologije što nema nikakve sveze sa zaštitom žena od nasilja.

Dakle, Slaven Letica se, čini se, principijelno držao svog pravila da JAVNOST IMA PRAVO ZNATI, no ne usuđuje se sam to objaviti javnosti pa po već dobro isprobanoj formuli šalje poruku i stavlja  to u usta Vladimiru Šeksu koji će se već pobrinuti da to javnost dozna. Vladimir Šeks, kako doznaju naši novinari istraživači, vjerojatno se pobrinuo da o ovom istinitom događaju bruje saborski hodnici, pobrinuo se da se nemila vijest spusti do nižih razina stranačke baze HDZ-a, a istovremeno je unutar HDZ-a započeo pravi rat SMS aferom, rušenjem Milijana Brkića i pozicioniranjem Šeksovih kandidata koji bi trebali naslijediti dobrano uzdrmanog Andreja Plenkovića. Čini se da je Šeks odlučio obračunati s Plenkovićem, ponovo instalirati svog čovjeka na čelo HDZ-a, jer ako Šeks dozvoli da Plenkovića sruši „ulica“ zbog neke „gay afere“ i on sam će biti srušen sa svojim šefom kojega je instalirao, što bi značilo sramotan kraj njegove političke karijere. Jer ne možeš se više posipati pepelom nakon sloma Sanadera, Jadranke Kosor i sad Plenkovića, koji su vladali pod tvojim tutorstvom tvrdeći  da nisi znao i da si ponovno neugodno iznenađen i uvrijeđen!?

Naravno, po starom dobrom hrvatskom običaju priča o pederluku osoba bliskih državnom vrhu širi se kao požar te ima i nastavak. Pa se sada tvrdi da je pr. M.P. pravi, nemilosrdni nasilnik i seksualni predator. Priča se da glede toga već postoji kompletna foto dokumentacija s relevantnim dokazima i samo je pitanje tajminga kada će biti pušteno u javnost, jer JAVNOST IMA PRAVO ZNATI! Osim toga kada u taj kontekst stavimo sve više tvrdnji o dokazanom udbaškom djelovanju M.P., o njegovoj moći da nakon „Hrvatskog proljeća“ 1971. godine neke spašava od komunističkog progona, a neke šalje u Lepoglavu radeći na ideološkim listama, dobivamo gotovo punu sliku o okruženju u kojemu je rastao, školovao se i gradio svoju političku karijeru njegov sin. O tome su prijateljski mediji već opširno i utemeljeno izvijestili hrvatsku javnost.

Grijesi očeva ne bi trebali nužno pasti na leđa njihovih sinova kako je nedavno obrazlagao Goran Dodik u polemici oko „otvaranja“ ili „zatvaranja“ udbaških arhiva u Hrvatskom saboru, ali odgoj i svjetonazorsko okružje  milimetarski točno definiraju profil političara koji onda taj odgoj i svjetonazor pretaču i autoritarno demonstriraju donošenjem zakona ili raznoraznih ratifikacija koje su suprotne volji vlastitih birača. U svakom slučaju, poveznica između seksualnih sklonosti oca i sina najvjerojatnije je upravo besmisleno donošenje Istanbulske konvencije pod pritiskom onog istog gay lobija koji je kaznio novinarku HRT-a radi iznošenja istine o homoseksualnosti Georga Michaela. Pa ako svemu tome još dodamo sintagmu „udbaški gay lobi“ koji je pupčanom vrpcom spojen s „guzoštipačkim“ ideologom i pijandurom u Bruxellesu, možemo zaključiti da je Hrvatska stvarno u banani sa šlagom od ideoloških gay alkoholnih para!? A svjetonazorska paradigma Andreja Plenkovića ima svoju preciznu poveznicu u koalicijskim i inim dogovorima sa globalnom  neoliberalnom ljevicom što je u potpunoj suprotnosti s konzervatizmom, demokršćanstvom i narodnjaštvom kako se deklarira HDZ kao najveća stranka u Hrvatskoj.

Postavlja se pitanje zašto prof.dr.sc. Slaven Letica koji na konju juriša na Svetu Geru obučen u odoru bana Josipa Jelačića, koji se kao Sancho Panza bori protiv vjetrenjača pod parolom JAVNOST MORA ZNATI, nije sam, na visokoj analitičkoj razini socioloških fenomena obradio ovu temu i zašto nije sam javnost upoznao sa svim aspektima ove pederske dramaturgije. On lukavo šalje poruku Šeksu i ostalim sudionicima tog famoznog domjenka znajući da će priča isplivati na površinu i bez njegove direktne intervencije. Čega se boji Slaven Letica? Možda da ne isplivaju na površinu  događaji iz njegove mladosti kada je pod sumnjivim okolnostima opljačkano relikvijarno crkveno blago u crkvici sv. Vicenca  u Podgori? Priča se i da je ta pljačka izvršena u zajedništvu sa Ognjenom Bergamom sinom najokorjelijeg udbaša iz tog kraja Gašpara Bergama. Priča se i da je Gašpar Bergam svojim utjecajem spasio Leticu i svog sina kaznenog progona, jer je platio obitelji Vodanović da fiktivno priznaju to nečasno djelo i zbog novca podmetnu leđa i odgule zatvorsku kaznu umjesto Slavena i Ognjena. I dan danas u crkvici sv. Vicenca stoje prazni okviri iz kojih su istrgnute svete slike, prava umjetnička djela koja su prodana tko zna kome na crnom tržištu. Prazni okviri stoje kao dokaz tog vandalskog čina čije je prave aktere UDB-a sakrila od očiju javnosti, a Slaven Letica kao možebitni akter skrnavljenja crkvenih svetinja je u bivšoj državi doživio strelovitu intelektualnu i političku karijeru poduprt upravo od Bergama i njemu sličnih.

Vratimo se sada malo poznatom M.P.koji je prije gore opisanog domjenka snimljen sa svojim ljubavnikom koji vuče korijene iz Podgore na letu za London.
Je li Andrej Plenković možda žrtva niza spletki gay lobija ili se jedan od intelektualaca sa rečenog domjenka samo pravio važan i besprijekorno informiran kada je govorio o homoseksualcima povezanima s hrvatskim državnim vrhom?

Od Vladimira Šeksa bi bilo  pošteno da sam izađe u javnost s činjenicama koje ionako već zna cijelo predsjedništvo HDZ-a, a koje kukavički šuti, kako bi javno kazao ono što je čuo pred 7-8 intelektualaca svjedoka , jer JAVNOST MORA ZNATI, NAROD IMA PRAVO ZNATI, što su i što rade oni kojima bi trebali dati svoj glas na izborima koji dolaze. Što rade njihovi najbliži, njihovi rođaci i kumovi te iz kakvog svjetonazorskog gnijezda izlaze. Ili možda misle da će šutnjom i bacanjem prašine u oči dobiti još jedne izbore na manipulacijama i laganju vlastitim članovima i vlastitom biračkom tijelu?

Ono što je ključno pitanje danas svakako je kome dati glas na ovim prvim u seriji nadolazećih izbora? Onima koji su Hrvatsku sramotno premrežili udbaško-velikosrpskim i postkomunističkim  gay lobijem, ili onima koji se iskreno zalažu  za suverenizam na temeljima tradicije, vjere, ljubavi prema domovini s paradigmom kršćansko demokratskih načela. Ako ne damo pravi odgovor na pitanje kome dati svoj glas, ako svoj glas „bacimo u bunar“, mogli bi doživjeti neviđenu kataklizmu koja nam prijeti daleko opasnije nego 1991. godine kada smo na ciljniku kristalno jasno vidjeli neprijatelje, a ti neprijatelji su isti oni koji su se danas u svojevrsnom presvlačenju odijela zamaskirali u neke simpatične diplomatske akrobate, isti oni koji nikada nisu željeli Hrvatsku ni slobodnu, ni suverenu. Izbori za zastupnike u Europskom parlamentu 2019. godine mogli bi značiti povijesnu razdjelnicu ukoliko dodatno ohrabrimo isanbulsko-marakeške promotore novog svjetskog poretka. Kao što danas brutalno poništavaju Bleiburg kao povijesni simbol žrtvoslovlja, kao dokaz o početku masovnog genocida nad hrvatskim narodom, isto tako će poništiti Hrvatsku, suverenu Hrvatsku, onakvu Hrvatsku za koju je desetljećima patila i ginula hrvatska intelektualna i svekolika mladost.

Zbog toga javnost mora biti informirana, JAVNOST MORA ZNATI kome dati svoj glas, da bi taj glas bio glas njihove vlastite savjesti!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime