HDZ svojim završnim skupom u Zagrebu, definitivno je demonstrirao kraj dominantne politike Ive Sanadera, Andrea Plenkovića, Gordana Jandrokovića, Mate Granića i ostalih detuđmanizatora

Organiziranje skupa HDZ-a u Zagrebu uz koncert Petra Graše na trgu Josipa Bana Jelačića na dan Bleiburškog hodočašća, HDZ-ovci Andrea Plenkovića kompenzirali su pokolj Hrvata kod Bleiburga, slavljem u Zagrebu. Stranački skup HDZ-a, osmišljen je kao završni skup HDZ-a, koji  organiziraju Andrej Plenković i Gordan Jandroković, đaci diplomacije Ive Sanadera i Mate Granića. Zagrebačka gošća, kancelarka  u odlasku Angela Merkel u istoj dvorani za vrijeme kampanja HDZ-a davala je podršku politici Ive Sanadera.

Nije nepoznato da pučanka Angela preko video linka zna dati podršku i Aleksandru Vučiću, srpskom lideru, čija stranka pripada Europskim Pučanima. Nije za zanemariti da je Merkel odbila posjet Zagrebu-Hrvatskoj u trenutku priznanja Hrvatske kao članice EU. Danas kao kancelarka u odlasku Merkel prati kampanju svog kolege Webera, koji bi trebao preuzeti predsjedanje Europskim parlamentom. Dakle, ona dolazi u Zagreb, ne radi HDZ-a i Andrea Plenkovića već radi svoga kolege Manfreda Webera. Koja je uloga Angele Merkel, kao prve dame Europe, zadnjih desetljeća u politici prema Republici Hrvatskoj, svjedoči podatak da nikada nije boravila u Hrvatskoj. Sama izjava Angele da je sto tisuća Hrvata koji žive u Njemačkoj spona Hrvatske i Njemačke, baca sumnju na vjerodostojan govor, uzimajući u obzir da samo jedan pokrajina Njemačke-Baden Wurttemberg živi 117.660 tisuća Hrvata. Ukoliko zbrojimo šesnaest njemačkih pokrajina i toliko katoličkih misija Hrvata, sa sigurnošću bi došli do podatka da danas u Njemačkoj živi preko milijun Hrvata, od toga jedan broj treće generacije Hrvata, koji su istinski čisti Nijemci po rođenju samo hrvatskih korijena.

Godišnje trbuhom za kruhom radi pogrešne politike HDZ-a, koju predvode u BiH, Jugoslaven Dragan Čović i u RH Andrej Plenković, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu napusti cca 35.000 Hrvata koji postaju  njemačka jeftina – najamna radna snaga. Govor Andea Plenkovića na završnom skupu HDZ-a u Zagrebu, nije opravdao njegovo neposjećivanje Bleiburga, i odavanja počasti žrtvama -Hrvatima, koji su pobijeni od Titova režima. Zabrinjava podatak da Andrej Plenković nikada nije posjetio Bleiburg, a da je u svom govoru izvrijeđao “Hrvatske Suvereniste”, za koje je istaknuo  “da su pojedinci otkrili Hrvatski suverenizam nakon 30 godina postojanja Republike Hrvatske”?!  U datom trenutku u svom govoru pogubio se i Plenković. Do izražaja  došlo je nekontrolirano (više puta) aplaudiranje Andrea Plenkovića samome sebi. Igrokaz liberalne politike Ive Sanadera, Andrea Plenkovića, Mate Granića, Gordana Jandrokovića,prepoznata je kao proces Detuđmanizacije, vidljiv je inicijativom “Zrinjevačke skupine” uhićivanjem hrvatskih generala 2005. godine (Ante Gotovine) , izjave Vladimira Šeksa “Locirati-Uhititi-Transferirati”.

Neuvjerljive izjave Andrea Plenkovića kao lidera HDZ-a, kako postoji lijevi, desni “Centar”, poklapaju se s izjavama Mate Granića iz 2000. godine , kada se ograđivao od politike dr. Franje Tuđmana i HDZ-a, u kampanji DC-a, koju je vodio zrinjevački asistent Andrej Plenković. Zrinjevačka skupina zavladala je HDZ-om, marginalizirala sve hrvatske domoljube, nazivajući ih desničarima, ekstremima, onima koji ne razumiju europsku politiku i smjer Europe. Prijedlog o otvaranju arhiva, novom Zakonu o arhivima iz komunističkog razdoblja, a koji je predložilo 94 saborska zastupnika u saboru, koji je dokinut 2018. godine zahvaljujući Andreu Plenkoviću i Gordanu Jandrokoviću…?!

Kandidati s liste HDZ-a iza EU parlament imaju i jednoga generala, čovjek se zove Stjepan Adanić, bojišnicu je vidio na tv ekranima nakon čega je kao predstojnik ureda na Pantovčaku dodjeljivao odličja. Dakle general bez boja i bojišnice. Nameće se pitanje je li slučajno da su bezlični likovi HDZ-a, bez blagoslova općinskih, gradskih i županijskih organizacija HDZ-a, popunili liste za Europarlamentarne izbore? Je li slučajno Mate Granić kao mentor Andrea Plenkovića objavio brošuricu pod nazivom Diplomatska oluja, za koju admiral i generali Hrvatske Vojske (Domazet, Rebić, Sačić…) koji su planirali Vojno redarstvene operacije ; “ Maslenica, Bljesak, Ljeto, Zima, Oluja… navode da su to Matine laži kao idejnog tvorca procesa Detuđmanizacije.

Hrvatski suverenisti na čelu s generalom Željkom Sačićem, Ružom Tomašić, Antom Žonijem Maksanom…, razottkrili su i  ukazali na liberalizaciju i detuđmanizaciju  HDZ-a, donošenjem Istanbulske konvencije, usvajanjem Marakeškog sporazuma, dokidanja referenduma hrvatskih građana, lažiranjem povijesnih činjenica koji su vitalni nacionalni interes republike Hrvatske i hrvatskoga naroda. Masovna iseljavanja Hrvata, kao jeftine Angeline radne snage , plod su dugogodišnje politike Jugoslavena Dragana Čovića kao predsjednika HDZ BiH i anemične politike zrinjevačke skupine koju predvodi Mate Granić, a provodi Andrej Plenković. Na hrvatskom puku je da odluči žele li birati one koji se ne žele pokloniti poslijeratnim žrtvama komunizma Bleiburga-Križnoga puta, onima koji organiziraju zagrebačke koncerte pod pokroviteljstvom T – Coma, na dan povijesne tragedije hrvatskoga naroda ili istinske Hrvate koji svojim životnim djelima dokazuju ljubav prema hrvatskom narodu i hrvatskoj državi. Imena s liste npr. Hrvatskih suverenista; Željko Sačić, Ruža Tomašić, Ante Žoni Maksan… suprotstavljene imenima s liste HDZ-a;  Dubravka Šuica, Stjepan Adanić, Željana Zovko…? Hrvati kao birači odlučuju o svojoj sudbini, imat će onakve predstavnike u Europskom parlamentu kakve zaslužuju.

1 KOMENTAR

  1. Sklanjaju spomenike junaka domovinskog rata zbog Pupovca…odlaze krijomice u Bleiburg…stoka sitnog zuba rekao bi Tuđman.Moj glas neće više nikada dobiti…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime