Tri zgrade koje se u ovom trenutku grade na Puntamici, nasuprot hotela President, vjesnici su velikog urbanističkog projekta na Vitrenjaku, kojim će se na dosadašnje neuređene zelene površine “zasaditi” desetak zgrada sa stotinama stanova. Nakon Roberta Kralja, investitora koji bi trebao graditi nekoliko luksuznih zgrada kod JK Uskok, ovog puta pojavljuju se poznati zadarski poduzetnici – Grga Zrilić i Milan Baković, odnosno njihova tvrtka Real value d.o.o., osnovana 2017. godine.

Grga Zrilić sin je poznatog poduzetnika Zdenka Zrilića, koji je ovim područjem gospodario prije nego je područje pretvoreno u stambenu zonu. Grad Zadar odobrio je 2019. godine tvrtki Kamen Gradnja vlasništvu Zdenka Zrilića urbanistički plan uređenja zone mješovite namjene Vitrenjak I. – zapad, kojim je otvorena mogućnost gradnje stanova i apartmana na do tada neplodnom zemljištu. Iz skice naselja Marina Project Zadar vidljivo je da će dvije najveće (i najatraktivnije) zgrade niknuti tik do mora kod Yachtinga, u parku nasuprot autobusne stanice. Preostalih osam zgrada (ako smo dobro pobrojali) gradit će se na prostoru iza omladinskog hostela, sve do prometnice uz hotel President.

Milan Baković

Prema urbanističkom planu, na zoni površine 27.300 metara četvornih, koja počinje od parka kod Yachtinga, a završava u visini igrališta omladinskog hostela, dopušta se izgradnja stambenih i stambeno-poslovnih građevina, te građevina gospodarske namjene u kojima se obavljaju trgovačke, uslužne, ugostiteljske i slične djelatnosti. Za sve građevine dopušta se mogućnost izgradnje podzemnih etaža, maksimalna visina je 12 metara, a minimalno 20 % površine mora se hortikulturno urediti kao površina zelenila. Gradska vlast najavila je kako bi se ubuduće prostornim planom propisalo da zelena površina bude barem 30 posto, ali oni kojima su planovi ranije odobreni na to neće biti obvezni.

Prve tri zgrade rade se uz prometnicu nasuprot hotela President. Prema podacima dostupnima na internetskoj stranici, luksuzno naselje “Marina Project Zadar” imat će stanove površine od 50 do 220 metara četvornih. Svaki objekt projektiran je s podzemnom garažom iz koje se s dizalom dolazi do stanova, a koji se nalaze na prizemlju, prvom, drugom i trećem katu s krovnim terasama koje pripadaju stanovima na trećem katu. “Uz atraktivnu lokaciju, visoka kvaliteta opremljenosti kao i velike terase upotpunjuju ponudu koja vam osigurava visoku kvalitetu života i porast vrijednosti nekretnina”, navodi se u opisu, a neki stanovi već su dostupni u prodaji preko Bakovićeve agencije po cijeni od 2.600 do 3.000 eura po metru četvornom. Nije skupo, izgleda po tablama na kojima je vidljivo da je dio stanova već rezerviran ili prodan. (057info)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime