U Općoj bolnici u Zadru noćas je preminula prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o 88-godišnjem pacijentu, kroničnom bolesniku, koji je bio na respiratoru i koji je bio kontakt  sa bolnicom u Biogradu

Od 30 uzoraka jučer poslanih na analizu, još su  3 osobe pozitivne na koronavirus u Zadarskoj županiji. Pozitivni pacijenti kontakti su sa prethodno oboljelim osobama iz Ortopedske bolnice Biograd na moru.

S obzirom na preminulu osobu, Zadarska županija sada ima 53 osobe pozitivne na koronavirus, od kojih su 3 na respiratoru.

Danas kasno  poslijepodne u   zadarsku luku Gaženica stiže katamaran iz Ankone. Putnike će dočekati tim epidemiologa, državni sanitarni inspektori te djelatnici policijske uprave te će  nakon trijaže u pratnji policije biti prepraćeni, odnosno selektirani na one koji pripadaju našoj županiji i koji putuju na druge destinacije.

Svi putnici obavezni su nakon dolaska biti 14 dana u  kućnoj samoizolaciji ukoliko imaju mogućnosti, ukoliko nemaju osigurana im je karantena.

1 KOMENTAR

  1. POSTAVLJAM PONOVO PITANJE NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA CIVILNE I EPIDEMIOLOŠKE SLUŽBE U ZADRU:
    – KAD ĆETE TESTIRATI SVE PACIJENTE BIOGRADSKE BOLNICE KOJE STE OTPUSTILI SA ODJELA 23./24.03.2020. GODINE, IAKO SE 24.03. UJUTRO VEĆ ZNALO DA JE KORONA VIRUS U BIOGRADSKOJ BOLNICI. KOLIKO ZNAM ˝A ZNAM˝ JER IMAMO ČLANA SPHBZ-a KOJI JE BIO PACIJENT 4 MJESECA U BIOGRADSKOJ BOLNICI, IZVAĐEN MU JE DESNI KUK, IMA OTVORENU RANU TE NAKON OTKRIVANJA KORONE, 24.03. UJUTRO POSLALO SE GA NA KUĆNU NJEGU BEZ PRETHODNOG TESTIRANJA, UZIMANJA BRISA NA KORONU. TREBALO NAM JE 4 DANA DA NAŠ ČLAN DOBIJE ADEKVATNU SKRB OD PATRONAŽNE SESTRE, A KAD SE ZOVE CIVILNI ZAŠTITU I EPIDEMIOLOŠKU SLUŽBU KOME SE OBRATITI DA SE ČOVJEKU POMOGNE, PRIJE SVEGA DA SE TESTIRA NA VIRUS JER ON JE DOMA NEPOKRETAN, U KREVETU – SVI PREBACUJU LOPTICU JEDNI NA DRUGE I NIKO NEMA POJMA NI O ČEMU. DA BUDE STVAR JOŠ GORA, NAŠ ČLAN JE HRVATSKI BRANITELJ DRAGOVOLJAC I HRVI 50%. KAD SE OVAKO ODNOSI PREMA HRVATSKOM BRANITELJU KOJI JE DAO SEBE ZA SLOBODNU NAM HRVATSKU KAKO SE ODNOSI ONDA PREMA ONIMA KOJI NISU DALI AMA BAŠ NIŠTA??????????

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime