Prevarant i kradljivac Vedran Uranija, pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske morat će za štošta odgovarati

Koristeći svoju ulogu u zadarskom sindikatu, prevario je hrvatskog branitelja i uzeo mu više od 170 tisuća kuna. Hrvatski branitelj je o marifetlucima Vedrana Uranije upoznao zadarsku policiju, Općinsko državno odvjetništvo, ali i SSSH, konkretno predsjednika Mladena Novosela.

To je za portal Megamedia potvrdio i sam Mladen Novosel reagirajući na podatak kojeg smo objavili i označili Stjepana Lisičaka kao jednog od poslodavaca Vedrana Uranije. Mladen Novosel nas je demantirao tvrdeći kako Vedran Uranija ima samo jednog poslodavca – SSSH.

Istina, Vedran Uranija je pravni povjerenik SSSH-a, ali unutar tog Saveza djeluje 20-tak sindikata, među kojima i Sindikat prometa i veza Hrvatske kojem je šef Stjepan Lisičak, a s kojim se Vedran Uranija voli naslikavati po Zadru. Relacija ove dvojice je, dakle, vrlo jasna. Vedran Uranija je podređeni, a Stjepan Lisičak nadređeni, a svima njima je šef Mladen Novosel. Ipak, bilo bi poželjno da Mladen Novosel javno objasni u kakvom su ugovornom odnosu Vedran Uranija i Stjepan Lisičak. Temeljem čega Vedran Uranija zastupa članove Sindikata prometa i veza u Zadru?

Vratimo se na Mladena Novosela kao predsjednika SSSH koji nam je potvrdio da zna o pozjamici koju je Vedran Uranija iskoristio, a novac nije vratio. Kaže da su poduzeli konkretne pravne radnje. To valjda znači da su ga prijavili nadležnim institucijama obzirom da je riječ o teškom kaznenom djelu. Ako nisu, onda i sami krše Kazneni zakon jer je neprijavljivanje kaznenog djela također kazneno djelo.

Evo što je Mladenu Novoselu napisao hrvatski branitelj čiji identitet iz razumljivih razloga do daljnjega nećemo otkrivati.

Nakon dvije godine izmotavanja i laganja da sve čini da mi želi vratiti novac u cijelom iznosu, radi na kreditu. Sve je bila obmana, a sve se skrivalo iza krinke humanitarca i borca za radnička prava. Sa mojim primjerom pokazao se kao najveći gad na planeti. Prijavio sam ga DORH-u za sve ono što ide uz takvo ponašanje. Moj problem je veći sa time što pojavom korone ja nemam nikakve šanse da dođem do sredstava za život, posla nema, mirovina, premlad, 62 su mi godine, ulagao sam u turizam. Ja donekle vidim šansu da mu se ovrši plaća i tako postupno nadoknadi šteta koju je napravio, barem djelomično. U najgorem slučaju prijeti mi prisilna glad. Shvatiti ćete vrlo lako scenario, a o sebi ne želim previše govoriti već da sam uzoran čovjek. Nikada gonjen prekršajno ni kazneno. u očekivanju sam što skorijeg odgovora, napisao je hrvatski branitelj pismo Mladenu Novoselu.

Nekoliko puta su se i čuli telefonom i Mladen Novosel je pokazao volju da se problem s Vedranom Uranijom riješi. Uranija svakako zaslužuje otkaz, a takvo rješenje je lakše i od bojanja kose u vinsko crvenu ili pudranja lica… (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime