Vedran Uranija, kontroverzni sindikalist sklon druženju s pripadnicima zadarskog kriminalnog podzemlja godinama je lagao i varao, a sada je konačno za svoja nedjela i osuđen

Kako smo već izvještavali, Vedran Uranija je kao pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske u više navrata 2017.godine od svog člana, Zlatka Dundovića tražio da mu posudi novac. Uzalud je Zlatko Dundović molio Uraniju da mu novac vrati kako je i obećao, pa čak i potpisao vlastoručno pozajmicu. Vedran Uranija novac nije vraćao. Što je vrijeme dalje odmicalo, Uranija je postajao sve više nervozan, agresivan te je vrijeđao Zlatka Dundovića putem pisane korespodencije.

Kada je Zlatko Dundović vidio da Vedran Uranija dug od 23.800,00 eura ne namjerava vratiti, odlučio se o svemu progovoriti na novinskoj konferenciji koju je održao ispred zgrade sindikata kojem je Vedran Uranija zaposlenik. To je, ujedno bio prvi i zadnji put da su se mediji uopće zainteresirali za slučaj Zlatka Dundovića. Nije pomoglo što je Vedran Uranija priznao dugovanja i javno pred novinarima kazao kako će vratiti sav novac, “ako treba i s kamatama”. Svi zadarski novinari ignorirali su Zlatka Dundovića.

Posebno je to došlo do izražaja 3.srpnja 2020. godine kada je Dundović pozvao sve zadarske medije da poprate mirni prosvjed ispred zgrade suda gdje su i prostorije Općinskog državnog odvjetništva u Zadru. Osim novinara portala Megamedia i 15-policijskih službenika što u uniformama što u civilnoj odjeći, nitko drugi nije se na prosvjedu pojavio. Ipak, prosvjed nije bio uzalud. Visoko pozicionirana službenica Općinskog državnog odvjetništva, inače svojedobno bliska Vedranu Uraniji, nakon prosvjeda podnijela je neopozivu ostavku. I to je prošlo ispod radara svim zadarskim medijima.

Sljedeći korak koji je Zlatko Dundović poduzeo, bila je privatna tužba protiv Vedrana Uranije za koju je donesena prvostupanjska presuda koju je u međuvremenu, a po žalbi kontroverznog sindikaliste, gotovo u potpunosti potvrdio Županijski sud u Dubrovniku. Prema presudi čija se pravomoćnost očekuje ovih dana, Vedran Uranija mora isplatiti Zlatku Dundoviću iznos od 174.075,13 kuna uvećano za zakonske zatezne kamate. Vedran Uranija platit će i troškove suda u iznosu nešto većem od sedam tisuća kuna.

Nakon izgubljenog spora sa Zlatkom Dundovićem, Vedrana Uraniju očekuje i vrlo ozbiljan kazneni postupak zbog kaznenog djela nadripisarstva jer je, po vlastitom priznanju, nudio pravne usluge za koje je tražio novac. To je, naravno, teško kazneno djelo za kojeg će Vedran Uranija tek odgovarati. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime