Branko Katić, vijećnik u Skupštini Zadarske županije, poslao je medijima priopćenje vezano uz nedavno imenovanje Emilija Kalabrića za zamjenika glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj-Šipek. Priopćenje objavljujemo u cijelosti

Nečastan odlazak Vedrana Uranije, uličnog peformera i cirkusanta na sindikalnoj plaći koincidirao je sa dramatičnim opadanjem stope kriminala u Zadru i Zadarskoj županiji. Pravomoćno osuđeni lažljivac, prevarant i lopov nikako da okrene novu stranicu života koju je najavio putem dijela medija čije je stupce punio nesuvislim optužbama na račun mnogih i tako od Zadra stvarao grad-slučaj, iako u većini slučajeva nije posjedovao nikakve dokaze. Onako, u maniri bojanja kose u vinsko crvenu i pudranja lica, danas osramoćeni Vedran Uranija, i sam sklon druženju sa kriminalnim podzemljem, olako je klevetao brojne Zadrane i tako desetljećima…

Vedran Uranija

Vedran Uranija je, zapravo, godinama izbjegavao sudski progon uz svesrdno poticanje i zaštitu Ivana Galovića, bivšeg doživotnog nezamjenjivog i neprežaljenog županijskog državnog odvjetnika.

Odlaskom Vedrana Uranije, najviše su izgubili dileri drogama jer drugog kriminala očito nema, a koji su sada na meti policijskih istražitelja te inih institucija u kojima gospodare institucionalni reketari. Među institucionalnim reketarima koje „krasi“ manjak kognitivnih sposobnosti, sinkopa, krađa dokumenata, diletantizam, mnogi su pokazali svoje pravo lice. Posljednji među njima je Emilio Kalabrić koji je u zadarsko Županijsko državno odvjetništvo stigao prije par godina iz Šibenika, a sada odlazi u Zagreb kao zamjenik glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj-Šipek nakon „briljantnog“ odrađenog posla u Zadru!

Ivan Galović

To je još jedan od bezbrojnih primjera kada u Hrvatskoj koju korumpirani političari promoviraju kao zemlju jednakih gdje se posebno cijeni znanje, napreduju oni koji su kroz svoj rad pokazali neznanje, podobnost, posebnu savitljivost kao da kičme nikada nisu ni imali.

Nije čudno da se u Zadru regrutiraju kadrovi koji ni u jednoj drugoj sredini ne bi napredovali. Nakaradni političko-pravosudni kraken formiran je još 1991. godine kada su dojučerašnji pripadnici zloglasne UDB-e preko noći zauzeli gotovo sve ključne pozicije, a danas i njihovi izdanci, koji dodatno podebljaše koruptivni političko-pravosudni sustav neviđenom krađom izbora 1997. godine.

Ivica Škara

25 godina kasnije, još jedan sinkopa kadar u liku i djelu Ivice Škare silno se trudi bespovratno uništiti kompromitirajuću dokumentaciju iz koje se vidi tko je sve sudjelovao u izbornoj prevari 1997. godine. I on je u međuvremenu napredovao pa je svoje radno mjesto u Općinskom državnom odvjetništvu zamijenio onim u Županijskom državnom odvjetništvu. Sada, kada je Kalabrić otišao u Zagreb, Ivica Škara se nameće kao idealna, logična zamjena u sredini kao što je Zadar.

Na sličan način napredovali su mnogi državni odvjetnici, pa i neki novinari među kojima se posebno ističe Marina Vlakić, pravomoćno osuđena lažljivica, uvijek na usluzi svojim političko-pravosudnim mecenama. Brža od pošte, više informirana i od samog Pape, godinama zagađuje zadarski medijski prostor i time postaje nezamjenjiva karika u koruptivnom političko-pravosudnom lancu koji je sve uži i tri desetljeća od formiranja, guši sve građanke i građane Zadra i Zadarske županije. Bilten u kojem radi čuvena Marina Vlakić ni prije nekoliko dana nije objavio ni priopćenje u cijelosti što govori o tome gdje živimo.

Živimo, dakle, u županiji u kojoj vrijedi zloglasno pravilo: „za prijatelje sve, a za neprijatelje zakon“, pa tako u činu blokade Virskog mosta, u zadarskom odvjetništvu ne vide elemenata kaznenog djela. Kao vijećnik u Skupštini Zadarske županije, više puta sam govorio o stvarnim kriminalcima u ovom gradu i županiji tj. lopovskoj bandi navodeći konkretna saznanja, imena, prezimena. Nitko od prozvanih nije našao shodnim demantirati me.

Čak štoviše, pitanja koja uredno postavljam, ostaju neodgovorena što samo za sebe govori. Kao i dosad, od svih nadležnih institucija, zahtijevat ću odgovore i neću odustati. Poznato je tko sve stoji iza političko-pravosudnog krakena i vrijeme je da se kraken dokine, da njihovi izdanci ne bi ostali sudbina našoj djeci!

                                                           Branko Katić, vijećnik u Skupštini Zadarske županije

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime