Šef makarskog HDZ-a, Marko Ožić Bebek prozvao je SDP-ovu vlast i gradonačelnika Tonćija Bilića za nezakonita postupanja i kupovanje vjernosti vijećnika kroz protuzakonita zapošljavanja i druga pogodovanja.

Istaknuo je primjer Antonia Barnjaka, predsjednika Agende mladih demokrata kojeg je Bilić zaposlio u Komunalcu, a isti navodno nije radio ni sekunde dosad, a uredno je primio plaću za srpanj. Kada su novinari pitali Barnjaka koji je naziv njegova radnog mjesta, nije znao?! Da postoji neka „tajna veza“ između Agende mladih demokrata i vladajućeg SDP-a, HDZ vidi i u tome što njihov vijećnik Dado Prša na sjednicama Gradskog vijeća diže ruku uz vijećnike SDP-a. Prša to doduše odlučno demantira kazavši kako mu se SDP sviđa više od HDZ-a jer zapošljava mlade ljude.
Što sve žulja makarski HDZ,. Možete pogledati i u priopćenju koje u cijelosti objavljujemo:  „Vladajuća garnitura imala je više od godinu dana za snaći se i započeti funkcionirati i raditi u korist naših sugrađana. U ovih godinu dana njihova aktivnost bi se mogla svesti na rješavanje dvaju ključnih pitanja:
Kako po svaku cijenu ostati na vlasti?
Kako zaposliti što više svojih partijskih članova i simpatizera?
Kako bi zadržali potrebnu većinu u Gradskom vijeću krše pozitivne zakone RH i odluke Gradskog vijeća. Svojim koalicijskim partnerima su spremni raditi protuzakonite prenamjene poslovnih prostora, smanjivati najmove, praštati dugove. Sve to za jedan glas koji im nedostaje u Vijeću. Spremni su protuzakonito sazvati Skupštinu TZ Grada kako bi mogli imenovati koalicijskog partnera za direktora te iste Turističke zajednice. Znajući da rade protuzakonito i bojeći se reakcije članova Skupštine pozvali su policiju da osiguraju rad te iste Skupštine, što se u povijesti turističke zajednice još nikad nije dogodilo, a nadamo se da se više nikad neće niti dogoditi. Koga briga za zakonitost, važna je većina u Gradskom vijeću koja ih zadržava na vlasti. Također su spremni, kao i Sabo, kupovati vjernost vijećnika tako što isplaćuju novac potencijalnom vijećniku preko dohotka u gradskom pogonu iako dotični gospodin niti jednu sekundu nije bio na radnom mjestu. Dosadašnji rekorder s 27 sekundi provedenih na radnom mjestu je presmiješan prema ovom našem slučaju. Mogli su ga imenovati u Nadzorni odbor ili Upravno vijeće, te tako dobiti njegovu naklonost, ali tamo su već zaslužni partijski kadrovi, a zakonitost i tako nije bitna. Nadamo se da će nezakonito isplaćivanje dohotka ispitati nadležne institucije. U ovih nešto više od godinu dana u Gradu je zaposleno 10-ak novih djelatnika. Najviše novozaposlenih je u Pogonu za obavljanje komunalnih djelatnosti – 7 novo zaposlenih.  U redarstvu su 3 novozaposlena djelatnika. Zapošljavanje je uzelo maha i u gradskim poduzećima, te je na Gradskom sportskom centru zaposleno 3 nova djelatnika. Vjerujemo da je i u Komunalcu ista situacija. Nezakonitost rada vladajuće garniture vidljiva je u nepotrebnom davanju u najam Sport caffe-a u Sportskoj dvorani. Na natječaj se javilo četvoro zainteresiranih. Prvo su odabrali drugu ponudu, ne prvu (najveću), te to obznanili u medijima da bi nakon tjedan dana odabrali najnižu ponudu. Bivši djelatnici su dali bolju ponudu od one prihvaćene, ali drugovi to nisu prihvatili već su ih poslali na Zavod za zapošljavanje.“.