Daytonska BiH model je višeetničke državne zajednice, opterećen stalnim političkim sukobima koji rezultiraju, pogotovo pred izbore, neprijateljstvom i nepovjerenjem. Sve to ide u prilog pojedincima koji se bave politikom, jer veliki broj mladih ljudi odlazi a oni koji ostaju sve su stariji i stariji, i, grcaju u siromaštvu!

Piše: Hrvatin Tomašević

Dakako da su laka meta manipulatora iz političkih stranaka-partija! Ako i postoje oni koji su politički iskreniji, koji bi htjeli da daytonski model opstane, nakon izbora Alaha i HercegBosne mi, morati će pronaći prave odgovore na pitanja: kako sačuvati i kako opstati. Uglavnom, svjedočimo kako daytonska BiH nije mjesto gdje bi ste vodili obitelj…Bili su u prilici izgraditi nešto važno…

U P O M O Ć! Nacionalni interes hrvatskog naroda za lidera nije pitanje života i smrti! Liderov jedini životni cilj: boljitak drugih i drugačijih, s naglaskom na gay populaciju! Čvrsto držim, kako Hrvatski narod u BiH nikada u povijesti nije imao gluplje-lošije vodstvo, nego što ga ima danas…Sama predizborna kampanja to potvrđuje: Na Šćitu, mjestu duhovnosti, najdublje tradicije, vjere, kulture, opstojnosti, fratri-svećenstvo odbilo je saslušati obilje laži, koje dolaze iz glasa obmane! Potvrdilo se u narodu Hrvatskom, ZNA SE tko nema svijest, te da je njihova intelektualno-politička razina ispod prosječnosti! Još gore je njihovo potpuno nesnalaženje u ovo krizno vrijeme za narod – bilo da je predizborno ili postizborno! Najviše im nedostaje preciznosti, da bi pogodili nacionalne i strateške ciljeve! Pitate me što sad: bar to lahko je…U P O MO Ć…Ako se odlučite ZNA SE za koga, ni Zoki, ni Mile, Vas ne mogu spasiti…Boli ih kurac, kao i lidera za Vas…Brzo će i njih nestati-nema povratka, nije li pun kurac Vama njih…

Hrvatski narod u BiH, može spasiti srž državne zajednice, jedino ako druga dva naroda ne ugrožavaju, a to rade, demokratske vrijednosti! Naime, da bi Hrvatski narod izglasao daytonsku budućnost, morala bi se pojačati njegova politička dimenzija postizbornog doba: naglašeni federalizam, osigurati jačanje političko-materijalne-zdravstvene-socijalne zaštite Hrvata na područjima gdje su manjina, razviti strukturalne poticaje na najširoj razini pristupa i podjele, investiranje u znanje s naglaskom na nove tehnologije i ekonomije, osigurati institucionalnu praktičnu provedbu jednakosti-prilika za sve, ulagati u potporu najmlađim naraštajima, reformirati i otvoriti osnovni javni TV-radijski servis, otvoriti raspravu o nacionalnom i kulturnom identitetu sva tri naroda, osjetno više novca izdvojiti za programe iz kulture-kako bi sva tri naroda bili u službi bogatstva različitosti, razviti istinsku politiku razvoja, koja neće biti na uštrub onih drugih i drugačijih…Gay is Good!

Ja, samo želi da se dogodi čudo! Imate li Vi problem s tim? Ipak, lider da bi se izborio, i, ostao jači i od naroda, aman koji je u velikoj većini, poslužiti će se, kao i do sada, prljavim različitim predizbornim postupanjem: pozivanjem na „oružje i uništenje mrskog  neprijatelja“! Dapače, čim naleti na „neprijatelja“ u duhu ravnopravne podjele moći&love pada dogovor u kojem izrekom je naglašeno odustajanje od svih nacionalnih interesa Hrvatskog naroda u BiH!

Ne dogodi li se čudo…U P O M O Ć!      

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime