Obrovac je oduvijek bio poznat po prirodnim ljepotama, prekrasnoj Zrmanji, radišnim ljudima, a dolaskom Ante Župana za gradonačelnika, ovaj gradić postaje poznat i po političkoj trgovini

U kojoj mjeri cvjeta politička trgovina u malom Obrovcu koji broji više birača nego stanovnika ćemo opširnije u nekom od nastavaka. Danas ćemo navesti samo jedan primjer neprirodne političke ljubavi između Ante Župana i HDZ-a te SDSS-a i DPS-a na čelu sa Branislavom Švonjom.

Ivan Matić

Šef DPS-a i lokalni poduzetnik Branislav Švonja je prije nekoliko dana na svom FaceBook profilu najavio izgradnju ne jednog već dva hotela u Golubiću prema Kudinom mostu. Riječ je o vrlo atraktivnoj lokaciji i razvoj turizma u obrovačkom kraju je od iznimne važnosti, no postoji mali problem. Aktualni prostorni plan ne predviđa izgradnju hotela. Na tu činjenicu upozorio je nedavno i MOST-ov vijećnik u Županijskoj skupštini Ivan Matić. Ovaj županijski vijećnik sumnja da je riječ o najobičnijoj kupovini političke lojalnosti. To nas je navelo na malo istraživanje…

– HDZ u Obrovcu ne bi nikada dobio većinu da nije saveza sa srpskom manjinom. Među njima, osim Milorada Pupovca koji kontrolira svoje članove, najvažniju ulogu ima Branislav Švonja koji Anti Županu osigurava dovoljan broj glasova organizirajući autobuse pune birača i sendvičara iz Srbije, kazao nam je jedan HDZ-ovac koji je želio ostati anoniman.

Ante Župan

Zaposlenik Grada Obrovca koji je pristao dati izjavu isključivo uz uvjet da mu zaštitimo identitet kaže kako su Ante Župan i Branislav Švonja sklopili pakt prema kojem će, između ostalog, doći do značajnih izmjena i dopuna prostornog plana.
– Branislav Švonja ima velike ambicije i bez Ante Župana on ih ne može ostvariti. S druge strane Ante Župan je itekako motiviran sačuvati vlast u Obrovcu, pa ako treba i mijenjanjem prostornog plana na štetu žitelja obrovačkog kraja, kazao nam je ovaj zaposlenik.

Otišli smo i na lokaciju koju Branislav Švonja označava kao buduće gradilište dvaju hotela te smo razgovarali sa lokalnim mještanima. Neki od njih tvrde kako, da bi se ostvario plan izgradnje dvaju hotela, nije bitan samo prostorni plan već i uklanjanje kuće u kojoj stanuje dvoje starijih i bolesnih supružnika (podaci poznati redakciji, op.a.). Navodno su sa supružnicima razgovarali Ante Župan i njegov zamjenik Stanko Mijić koji su ih pokušali uvjeriti da se moraju iseliti iz svoje kuće?! (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime