Luka Ploče d.d. zabilježila je u 2018. godini i dobit u visini 2,62 milijuna kuna. U 2018. godini koristila je priznavanje odgođene porezne imovine te neto dobitak iznosi 1,59 milijuna kuna  

U 2018. godini poslovni prihodi osnovne djelatnosti iznose 103,42 milijuna kuna, i veći su za 9,77% u odnosu na prethodno razdoblje.  Prihodi od prodaje robe smanjeni su za 28,29% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Što je doprinjelo da se poslovni prihodi smanjeni za 12,64% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, piše seebiz.eu. 

U strukturi pretovarnih tona rasuti tereti povećani su za 8% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, generalni tereti povećani su za 25% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, a tekući tereti smanjili su se za 37% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Posljedica je to teške havarije koja se dogodila u kolovozu prtošle godine kad je tanker pun nafte srušio dio doka. Tanker koji je u sebi imao oko 27 tisuća kubika nafte udario je u pristanište, survavši u more dio doka i aparaturu za iskrcavanje nafte i plina, koji su potonuli. Ono što je ostalo od doka, cijevi i uređaji za iskrcaj nafte, također su oštećeni i nisu trenutačno za upotrebu. Šteta se, tvrde stručnjaci, mjeri u milijunima eura.

Poslovni rashodi iznose 200,19 milijuna kuna, što je manje za 10,71% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.  Najveće smanjenje bilježe troškovi prodane robe i to u visini od 29,08% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. EBITDA (Dobit prije amortizacije, kamata i oporezivanja) Luke Ploče d.d.  EBITDA iznosi 7,53 milijuna kuna za 2018. godine i bilježi smanjenje od 5,18 milijun kuna u odnosu na prethodnu godinu.  EBIT iznosi 1,10 milijuna kuna i bilježi smanjenje od 5,12 milijun kuna u odnosu na prethodnu godinu. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime