Makarski inovator Ivan Šimić nominiran za plaketu „Zlatna kuna“

0

Izvršni odbor Društva inovatora DIATUS Split, predložio je da se plaketa ZLATNA KUNA  za inovaciju za 2014. Godine dodjeli Morskoj solani s preljevnim plohama inovatora Ivana Šimića iz Makarske.

Ivan Šimić, dipl.ing.
Ivan Šimić, dipl.ing.

Inovacija je izum Ivana Šimića, odnedavno i gradskog vijećnika te vlasnika tvrtke Povratak d.o.o. koja se bavi proizvodnjom najkvalitetnije soli, solnog cvijeta, morskog ulja te drugih nusproizvoda koji se baziraju na inovativnoj metodi, djelovanjem vjetra i sunca u slojevitim bazenima s morskom vodom, a realizirana je u SOLANI RAMOVA Krvavica. Projekt solane je rezultat inovatorskog rada Ivana Šimića, realiziranog kroz dva patenta: prvog na temu morske solane s preljevnim kaskadnim bazenima, te drugog na temu morske solane sa preljevnim plohama. Ivan Šimić je i dosad nagrađivan zbvog svojih inovacija i to Zlatnom diplomom DIATUS-a na natječaju za najbolju inovaciju Dalmacije, Zlatnom i Srebrenom plaketom na međunarodnom sajmu inovacija ARCA u Zagrebu, Srebrnom diplomom na međunarodnom sajmu NAUTIKE u Rijeci i Plaketom Agro ARCA , na međunarodnom sajmu inovacija u Biogradu n/m.

1 KOMENTAR

  1. Koliko mene siječanje služi, Ivan je bio jedan od utemeljitelja HDZ-a još dok je živio u Zagrebu! Kvalitete Ivanove su neprocjenjive, Malo bi bilo da izda knjigu. Ćestitke svim Šimičima, svi su oni karike u lancu,…….

  2. Slušaj ti Tončika, pravi makarani opraštaju sve, i dive se kad mladi ljudi napreduju, Nažalost ih je ostalo malo. Konačno razluči stanovnike Makarske i makarane?!
    Makarani su pravi ljudi. ……

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime