Makarski SDP-ovci uputili su pismo/paket mjera za ublažavanje posljedica uzrokovanih Korona virusom gradonačelniku Juri Brkanu

Pismo objavljujemo u cijelosti:

Ekonomske posljedice epidemije korona virusa teško će pogoditi sve sfere društva, te je nužno da se i grad Makarska prilagodi tim novonastalim uvjetima u kojima niti jedan dio proračuna neće moći opstati bez rebalansa.                                                 

U ovom trenutku kao oporba ne raspolažemo sa podacima o  trenutnom punjenju proračuna, kao ni izvršenju proračuna u cijelosti, a gradonačelnik nije odgovorio na naš poziv za održavanjem Međustranačkog vijeća Gradskog vijeća. No neovisno o tome, dio mjera koje su u nadležnosti jedinicama lokalne samouprave, mogu se odmah donijeti.  

Predlažemo  žurno donijeti prvi paket od 10  mjera uštede, pomoći i solidarnosti koji se sastoji od:

1. Oslobađanje kućanstava komunalne naknade za prvi dio do 30.06. 2020.
2. Oslobađanje poduzetnika koji su obveznici komunalne naknade za poslovni prostor i građevinsko zemljište koje služi obavljanju djelatnosti, a kojima je odlukom Stožera civilne zaštite obustavljen rad, obveze plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja zabrane.
3. Oslobađanje od plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Makarske i zakupa javnih površina za vrijeme trajanja zabrane obavljanja djelatnosti izdane od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Stožera civilne zaštite Splitsko – dalmatinske županije. 
4. Zabrana zapošljavanja u gradskoj upravi, javnim ustanovama i javnim
poduzećima u vlasništvu Grada, kao i obustava svih natječaja u tijeku u istima.
5. Smanjenje plaće gradonačelniku Grada Makarske i zamjenicima za 30% na tri mjeseca.
6. Smanjenje plaća direktorima trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Grada Makarske i Turističkog ureda za 30% na razdoblje od tri mjeseca.
7. Smanjenje plaća ravnateljima javnih ustanova Grada Makarske na razdoblje od tri mjeseca.
8. Ukidanje plaćanja naknada za članstvo u upravnim vijećima javnih ustanova Grada Makarske i u nadzornim odborima trgovačkih društava u većinskom vlasništvu Grada Makarske na razdoblje od tri mjeseca.                                                                                                                                            9.Ukidanje vijećničkih naknada  vijećnicima Gradskog vijeća Makarska na razdoblje od tri mjeseca.
10. Da grad Makarska zatraži ukidanje naknade za članstvo u nadzornom odboru Vodovoda Makarska na razdoblje od tri mjeseca.

Riječ je  o prvoj fazi mjera uštede i potpora koje preporučamo donijeti za period 01.04.-30.06.2020., Kako se situacija bude razvijala,  trebat će predlagati i donositi nove mjere, prilagođene potrebama. Ove mjere namijenjene su prvenstveno obrtnicima, poduzetnicima, a sve kako bi se dao poticaj za zadržavanje radnih mjesta, ali i rješavanje problema nelikvidnosti  građanima  čija je poslovna aktivnost smanjena uslijed epidemije.

U ime SDP-a Makarska
Sretan Glavičić, predsjednik

6 KOMENTARI

  1. kakav licrmjer i bijednik.sina je zaposlio sa 3 razreda srednje uskoro će zaposlit i ostale ukućane a nama drži propovijedi.gad je sebe uhljebio i sad bi ostalima branio da rade.kakvo smeće od čovika.

  2. sretan glavičić poznati uhljeb.sebe i obitelj je osigurao a mi ostali možemo i krepat.najveći gad u makarskoj daje sebi za pravo da vedri i oblači.nije mi jasno kako ga još nije posjetio uskok ili neka od tv emisija provjereno ili slično.zna alač za njegove mutne rabote.možda ga i posjeti index.hr ovih dana

  3. hdz+sdss+ sdp+hns = jusova udba koju vodi pupavac i hdz! Da bih doznali da je to tako i da je to istina, klikni na ovo i poslušaj,gdje se nalaze udbini doseji i tko vlada sa njima!

    1) “Pomirenje na temelju Istine-YouTube”
    2) “Željko Kekić-grijeh struktura-YouTube”

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime