Unatoč brojnim kritikama na HDZ-ovo upravljanje gradskim financijama, a na čemu su makarski SDP-ovci poprilično poentirali među biračima, čini se da je istina ipak ponešto drugačija

Ne da HDZ-ova gradska vlast na čelu s Jurom Brkanom nije ostavila rasulo ili minuse u gradskoj blagajni, već su ostvarili i višak prihoda i primitaka na kraju prošle godine u iznosu od 27.981.500,19 kn! Predsjednica Gradskog vijeća Grada Makarske, Gordana Muhtić potpisuje dokument koji će se naći na 5.sjednici u ponedjeljak, 13.prosinca pred gradskim vijećnicima.

Riječ je o Odluci o prijenosu prihoda i primitaka ostvarenih u 2020.godini i raspodjeli rezultata (viška) ostvarenog u 2020.godini. Tom odlukom navedeni se iznos od gotovo 28 milijuna kuna prenosi za korištenje u tekućoj godini i uključit će se u I. Izmjene i dopune Proračuna Grada Makarske za 2021. godinu.

Nešto više od 8 milijuna kuna će tako ići na građenje objekata i uređaja na lokalnim prometnicama koje imaju status nerazvrstanih cesta. Još osam milijuna kuna ostvarenih viškova ide za izgradnju dječjeg vrtića na Zelenki. Oko milijun kuna ide na čišćenje javnih površina i odvoz otpada itd. Spomenutu odluku možete pogledati ispod teksta:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime