Slučajni načelnik Općine Vir, Marino Radović ne snalazi se najbolje u toj ulozi. Od uspostave nove većine u Općinskom vijeću, Marino Radović niže gaf za gafom, a za njegov rad počele su se zanimati i institucije tzv. “pravne države”

Čvrst u naumu da nastavi s opstrukcijom Općinskog vijeća, Marino Radović je i danas bio spriječen doći na unaprijed dogovorenu sjednicu Općinskog vijeća opravdavajući se obavezama. Jedna od dvije točke dnevnog reda upravo je bila “Izvješće o radu načelnika Općine” na kojoj je inzistirao Marino Radović. Podsjećamo, s prošle sjednice Općinskog vijeća, Marino Radović je otišao tvrdeći bez ijednog argumenta kako je ista nezakonito sazvana…

Sedam vijećnika većine, među njima i predsjednik Općinskog vijeća Josip Bašić (HDZ) više puta je apelirao da načelnik Radović primi na razgovor sedam vijećnika većine, sve u skladu s Poslovnikom, kako bi se dogovorili o načinu suradnje na dobrobit svih žitelja Vira. Tako Josip Bašić 3.travnja šalje dopis načelniku Radoviću sljedećeg sadržaja:”Poštovani, ovim putem od Vas tražimo sastanak u vezi proračuna Općine Vir za 2023.godinu s ciljem postizanja dogovora i izglasavanja proračuna te daljnje suradnje sa Općinskim vijećem u interesu Općine Vir i njenih stanovnika. Molimo žuran odgovor s predloženim terminom sastanka.”.

Marino Radović nije udovoljio ovom zahtjevu, ignorirajući tako volju većine i jasno pokazujući koliko mu je stalo do boljitka Vira koji je nemoguć bez suradnje sa većinom u Općinskom vijeću. 6. travnja Josip Bašić ponovno šalje dopis u kojem traži da se vijećnici većine i Načelnik konačno sastanu. – Zbog vitalnih interesa Općine Vir potrebno je politiziranje staviti postrani i ozbiljno pristupiti rješavanju problema kao što je proračun Općine, ali i svih ostalih problema i poteškoća s kojima se naša Općina suočava. Očekujem da počnete surađivati sa Općinskim vijećem jer opstrukcijama se nanosi šteta prvenstveno našim stanovnicima i ljudima koji su nas birali, piše između ostalog Josip Bašić.

Marino Radović nakon drugog dopisa potvrđuje da je iste zaprimio te poziva Josipa Bašića nasamo na sastanak što je neprihvatljivo. 14.travnja, Josip Bašić upućuje i treći dopis načelniku Radoviću u kojem ga dobronamjerno informira kako je sastanak tražila većina u Općinskom vijeću te da nije ovlašten u ime većine pregovarati na temu proračuna. Zašto Marino Radović zazire od sastanka sa sedam vijećnika većine, nije jasno. Osjeća li strah od demokratski izabrane većine ili ga je možda sram što u gotovo dvije godine mandata nije ništa posebno napravio za Vir, pokazat će vrijeme.

U međuvremenu, vijećnici većine marljivo prikupljaju dokumentaciju zbog koje Marino Radović riskira na desetke kaznenih prijava, a tim putem je krenuo davno i njegov prethodnik Kristijan Kapović. Upravo je zbog brojnih postupaka, jedne pravomoćne kaznene presude karijera Kristijana Kapovića naprasito završena. U međuvremenu ima još jednu nepravomoćnu presudu za kazneno djelo klevete zbog čega se vjerojatno neće moći kandidirati ni 2025.godine. Čeka li ista sudbina i Marina Radovića?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime