Marjana Botić, gradska vijećnica Akcije mladih uputila je novo pismo gradonačelniku Zadra Branku Dukiću vezano uz cirkularno pismo svim djelatnicima trgovačkih društava i ustanova kojima je grad Zadar vlasnik, suvlasnik ili osnivač

Podsjećamo, zbog tvrdnji gradonačelnika Dukića da su usvojeni amandmani na proračun za tekuću godinu nezakoniti, isti je obustavljen do daljnjega. Branko Dukić je potom pozvao vijećnike većine da povuku amandmane te je u međuvremenu poslao pismo zaposlenicima Grada Zadra, gradskih poduzeća i ustanova u kojem, između ostaloga, dovodi u pitanje isplatu plaća. Vijećnici većine tvrde da je to nonsens, pa su se javili Marko Vučetić, Enio Meštrović, Ante Rubeša i drugi.

U nastavku objavljujemo što je medijima i Dukiću poslala Marjana Botić.

– Budući kako kolegice koje rade u vrtićima i danas javljaju da nisu na vrijeme primile plaće, za što ne bi smjelo biti nikakvih razloga, ali kako znamo postoji i antidatiranje, zanimalo bi me kad bi netko iz ureda grada stvarno odgovorio i dostavio traženu dokumentaciju. Ako ne meni, onda svakako na traženje predstavnika medija, pa da bar ljudi po vrtićima i školama bezrazložno ne strahuju, napisala je Marjana Botić.

Prethodno je Branku Dukiću poslala i sljedeće pismo:
– Pitanje je je li (još) gradonačelniče, pa stoga gospodine Dukić,

Molim Vas da mi kao gradskoj vijećnici dostavite potvrdu jeste li Odluku o usvojenom proračunu Grada Zadra za 2023. godinu kako Vam Zakon nalaže dostavili Ministarstvu financija do 6.1.2023. godine?

Također Vas molim da mi dostavite potvrdu o cirkularnom  pismu isprike svim proračunskim korisnicima, u  kojem se ispričavate na lažnim vijestima o tome kako neće biti plaća, socijalnih davanja i plaćanja materijalnih troškova – budući je proračun po kojem se to treba izvršavati uredno donesen, a utvrđivanje zakonitosti amandmana ni u kojem slučaju ne utječe na Vašu obvezu izvršavanja proračuna uključujući ranije navedenu dostavu proračuna Ministarstvu.

Manipuliranje kašnjenjem plaća je teško kazneno djelo, kao uostalom i širenje panike lažnim vijestima, pa bi morali razmisliti jeste li zapravo Vi taj politički terorist kojeg ste spominjali na Badnjak u Zadru? Zato molim Vas prestanite sa ucjenama jer plaće, socijalna davanja i materijalni troškovi  uvijek su osigurani i  ni u kom slučaju ne dolaze u pitanje! Osim ukoliko se ponavljam, ne radi o kršenju zakona odnosno kriminalu, a sa takvim rabotama mi koji nismo članovi za kriminal osuđene stranke – s tim ne želimo imati veze!

Dakle, ukoliko Odluku o proračunu za 2023. sukladno Vašim zakonskim obvezama niste dostavili u Ministarstvo, opravdali ste Vaš nadimak, a to će uveseljavati vjerujem cijelu Hrvatsku jer u uvjetima lex šerifa koje je donijela HDZ ova koruptivno – kriminalna – nelegalna vlast izgubiti gradonačelničko mjesto stvarno treba biti poseban.

Kolegice i kolege iz gradskog vijeća smatramo da ste ipak odluku poslali pa manipuliranje plaćama u vrtićima, vatrogascima i drugima smatram(o) vrlo niskim potezom, tim više što ste rekli da Vi ne bi tako nešto radili. A zašto onda upravo to radite?, zaključuje Botić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime