Matica Obrovčana, udruga koja broji preko 260 članova, u petak (30.07.) organizira predavanje na otvorenom u Obrovcu, na temu Obrovac i knezovi Kurjakovići Krbavski

Predavač je dr. sc. Ivan Botica sa Staroslavenskog instituta iz Zagreba. Očekuje se i kratak nastup knezova posedarskih kao i monolog voditelja Gradske straže knezova Kurjakovića Krbavskih, a vezano uz Grgura Kurjakovića, osnivača Obrovca. 
Nakon predavanja dr. sc. Stjepana Šterca, kojeg su Matica Obrovčana i GI Forum Obrovac zajednički organizirali u ožujku prošle godine u Obrovcu, na temu Demografske slike Obrovca, ovo je drugo u nizu predavanja koja se planiraju održati u Obrovcu, a na temelju povijesti Obrovca. 

Ovisno o pandemijskoj situaciji slijedit će predavanja na teme: Antun Colnago i antički Obrovac, Stjepan Bužolić- Obrovčanin i obrovački svećenik, učitelj, pjesnik i prevoditelj, Obrovačka nota 1848., te niz drugih obrovačkih povijesnih tema u organizaciji Matice Obrovčana i uz suradnju eminentnih hrvatskih povjesničara. Nažalost, ovom aktualnom događanju, zbog mjera Stožera CZ, moći će nazočiti maksimalno 50 osoba.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime