Mijenja se datum Dana državnosti, datum Dana neovisnosti ostaje, ali neće biti neradni

2

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je da će se Dan neovisnosti 8. listopada slaviti i ubuduće jer je riječ o važnom danu u hrvatskoj povijesti, no može se zaključiti kako to više neće biti praznik

Jandroković je potvrdio i kako će 30. svibnja biti novi Dan državnosti, a za ostale praznike kazao da će se konkretno znati nakon što prođu konzultacije u HDZ-u i s koalicijskim partnerima.

“Ne raspravlja se o tome da se neki datumi nestanu iz naše povijesti, već o tome što će biti državni praznik, a što spomendan, i da se nađe trajno rješenje kako više ne bismo mijenjali te datume”, izjavio je Jandroković nakon susreta s građanima u saboru koji je organiziran povodom Dan neovisnosti.

Izrazio je žaljenje što je praznik 30. svibnja promijenjen jer je, kako je kazao, bio najsnažnije prihvaćen kod građana.

Na pitanje novinara smatra li da bi obljetnica pada Vukovara 18. studenoga također trebao biti neradni dan, Jandroković nije želio iznositi svoje mišljenje prije nego prođu konzultacije.

“Taj dan je svakako iznimno bitan, simbol stradanja hrvatskih ljudi, Vukovar je simbol hrvatske slobode i stradanja i svakako zaslužuje odgovarajući tretman i moguće je da će i taj dan biti obilježen kao državni blagdan”, kazao je.

Složio se i da je 15. siječnja, dan međunarodnog priznanja Hrvatske i mirne reintegracije Podunavlja, također bitan datum u novijoj hrvatskoj povijesti. (INDEX)

2 KOMENTARI

  1. Nevidim dobro, jeli ovaj jove pupovca?
    Parimi da jest, ka ono kesi se ka “pizda” na stare gaće ? Vidi ti braće kundeka milorada, paleli i oni sviće po beogradu sa vučiićem i pupavcem? “pripametni ” narode, dali vi na birališta izlazite sa graševinom ili sa tabletama za halucinaciju, kad birate u sušnoj godini kokice mokre patka milorada?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime