Milan Bandić o Željki Markić: “Neka puši k…c!

0

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na početku suđenja ponovio je da se ne smatra krivim za pogodovanje udruzi U ime obitelji kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i time, prema tvrdnjama tužiteljstva, Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna

Suđenje je, piše Index, na zagrebačkom Županijskom sudu počelo čitanjem optužnice USKOK-a koji Bandića u aferi Štandovi tereti da je s gradskim pročelnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Markićkini mailovi

Tužiteljstvo će kao dokaze, između ostalog, prikazati mailove Željke Markić iz U ime obitelji, javlja N1.

Niz telefonskih poziva na suđenju za aferu Štandovi pokazuju da je Ivica Lovrić bio vrlo angažiran oko tiskanja letaka i plakata za Udrugu U ime obitelji.

Željki Markić nije se svidjelo što je Milan Bandić tražio veliki grb Grada Zagreba na plakatima, pokazuju pozivi.

“Mi se ne stidimo što stojimo iza toga”, rekao je Lovrić u telefonskom razgovoru.

Bandić je u razgovoru o Markićki spominjao kako bi ona kokošarila i pitao se hoće li biti partner ili ne.

Lovrić Bandiću: “Željka Markić će dobiti karu, nek puši kurac”

U jednom od preslušanih razgovora Bandića i Lovrića zagrebački gradonačelnik u jednom trenutku govori: “Mogu li te nešto zamoliti, kad imaš moj mandat, kad treba nekome jebati majku, odreži ga da mi ne ide na živce. To što ona zna o politici, ja sam već zaboravio. Ona bi kokošarila, a s njim nema kokošarenja. Ona će biti partner ili neće biti partner. Ona bi politiku provodila preko njihovih leđa i dobit će karu… Plakati idu po cijeloj Hrvatskoj, reci joj da ja želim biti partner, a ne miš”, govori Bandić.

U jednom od sljedećih poziva u kojem Lovrić prenosi zahtjeve Željke Markić Bandić oko natpisa na plakatima o njoj kaže sljedeće: “Reci što ova sad komplicira. Nek radi sama i nek puši kurac. Jesam ti rekao kako to može ići? Skini mi je s kurca.”

Lovrić s Bandićem inače često komunicira i preko njegova vozača. 

I Bandićevi suoptuženici su nakon čitanja optužnice ustvrdili da se ne osjećaju krivima. 

Nakon čitanja dokumentacije i preslušavanja telefonskih razgovora bi, u 13 sati, kao prva svjedokinja trebala biti ispitana čelnica udruge U ime obitelji Željka Markić.

Odbacivanje krivnje

Optužnica protiv Bandića, koji od početka postupka odbacuje krivnju, potvrđena je nakon niza odgoda još prošlog srpnja, dvije i pol godine od podizanja, a pripremno ročište više je puta odgađano.

Prvu optužnicu protiv Bandića optužno vijeće odbacilo je u srpnju 2015. zaključivši da u postupanju zagrebačkog gradonačelnika nije bilo obilježja kaznenog djela. No Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio USKOK-ovu žalbu i zaključio da je odbacivanjem optužnice Županijski sud povrijedio odredbe kaznenog postupka “jer je izreka tog rješenja proturječna obrazloženju”.

Bandić je optužen i u aferi Agram zbog sumnji da je sa svojim suradnicima nizom nezakonitosti oštetio grad kojim upravlja godinama, ali i da je neplaćanjem poreza na donacije nakon predsjedničkih izbora 2010. navodno oštetio i državni proračun.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime