Redakciji portala Megamedia javilo se više čitatelja iz mjesta Gornji Tučepi te upozoravaju na glasnu glazbu i buku koja dolazi iz konobe “Jabuka” koja vikendom postaje sala za vjenčanja

Mještani tvrde da tjednima ne mogu vikendom oka sklopiti jer im ne daju spavati urlanje gostiju, zvuci pjesama poput Užičkog kola i sličnih “cajki” kakve se nerijetko mogu čuti iz spomenutog ugostiteljskog objekta. – Više puta smo zvali policiju. U početku su dolazili do konobe, ali bi tamo i ostajali štogod prezalogajiti, a buka bi se nastavljala sve do zore. U posljednje vrijeme više ni ne izlaze na teren po dojavi građana. Kažu nam da za to nema potrebe jer konoba “Jabuka ima sve dozvole, pa je njihov angažman, tvrde, suvišan, kazao nam je jedan od čitatelja.

Pokušali smo dobiti komentar iz konobe “Jabuka”, no do objave ovog članka nakon nekoliko dana od upućivanja službenog upita, nisu reagirali. Poslali smo upit i Općini Tučepi, no i od tamo su ignorirali naš dopis i do danas nisu odgovorili.

Iz PU Splitsko-dalmatinske su nam dali informaciju kako im je poznato da mještani negoduju. – Policijska postaja Makarska tijekom ovogodišnje turističke sezone zaprimila je tri dojave. Nakon svake zaprimljene dojave izašli smo na teren i u jednom slučaju utvrdili da osoba narušava javni red i mir vrijeđanjem i omalovažavanjem policajaca radi čega je prekršajno sankcioniran. U preostalim dojavama u vrijeme dolaska policijskih službenika po zaprimljenoj dojavi nije bilo narušavanja puštanjem preglasne glazbe. Napominjemo da navedeni ugostiteljski objekt  kada organizira svečanosti ima produženo radno vrijeme do 03:00 sata, ali moraju se suzdržati od ometanja noćnog odmora građana reprodukcijom glasne glazbe radi čega će policijski službenici kao i do sada u slučaju dojave uvije izaći na mjesto događaja i utvrditi sve činjenice i okolnosti, te da li se remeti mir građana. Do ovog trenutka nismo zaprimili bilo kave informacije građana da se policijski službenici prilikom postupanja neprofesionalno  ponašaju, poručuju iz PU Splitsko-dalmatinske.

U međuvremenu, mještani najavljuju prosvjed ispred Općine, ali i potpisivanje peticije kako bi nadležni reagirali.

1 KOMENTAR

 1. Koje ste vi budale pa on je glavni u policiji
  Nego se prijavi da je bomba postavljena ili bacite par bengalki i prijavite pozar
  Ili bacite izmet razmuceni
  I tako par vikenda i doci ce sve na svoje
  A ne prijavljivat u mak polis vec split
  Jer to ti je isto kao da pisas u vitar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime