Ne jedan, već četiri čitatelja kontaktiralo je redakciju portala Megamedia zbog buke iz konobe “Jabuka” u Gornji Tučepi

O buci iz konobe “Jabuka” koja se vikendom pretvara u salu za vjenčanja, već smo pisali početkom srpnja, a nakon pritužbi mještana da ne mogu spavati. Podsjećamo, tada su čitatelji upozoravali na urlanje gostiju, zvukove pjesama poput Užičkog kola i sličnih “cajki” kakve se nerijetko mogu čuti iz spomenutog ugostiteljskog objekta. – Više puta smo zvali policiju. U početku su dolazili do konobe, ali bi tamo i ostajali štogod prezalogajiti, a buka bi se nastavljala sve do zore. U posljednje vrijeme više ni ne izlaze na teren po dojavi građana. Kažu nam da za to nema potrebe jer konoba “Jabuka ima sve dozvole, pa je njihov angažman, tvrde, suvišan, kazao je tada jedan od čitatelja.

Tada su nam iz nadležne PU Splitsko-dalmatinske potvrdili da znaju za pritužbe mještana te da navedeni ugostiteljski objekt  kada organizira svečanosti ima produženo radno vrijeme do 03:00 sata, ali da se moraju suzdržati od ometanja noćnog odmora građana reprodukcijom glasne glazbe radi čega će policijski službenici kao i do sada u slučaju dojave uvijek izaći na mjesto događaja i utvrditi sve činjenice i okolnosti, te da li se remeti mir građana. 

Nažalost, do danas nismo dobili nikakav odgovor ili očitovanje od konobe “Jabuka” kao ni od Općine Tučepi. U međuvremenu, čitatelji javljaju da je situacija postala nepodnošljiva. – Sinoć je održana svadba, sve je bilo na rubu ekscesa sa mještanima Sride Sela. Zbog ovoga smo mi mještani zakazali sastanak s načelnikom u ponedjeljak u 9 sati pa se nadam da ćete popratit. A kako je to zvučalo poslušajte u videu koji šaljem. Aplikacijom smo izmjerili jačinu zvuka (vidi se maksimalna količina decibela). Ovako je deralo do 3 ujutro, ljudi ne mogu živit’, a kamoli spavat uz 8 sati koncerta na otvorenom, gosti nam biže ća. Ovo se ne može ni u Splitu ni u Makarskoj, a policija opet ne poduzima ništa, javio nam je drugi čitatelj.

Još jedan čitatelj upozorava na buku i tvrdi da je jedan od mještana tri puta bio u Policijskoj postaji Makarska žaleći se na razinu buke no da policija nije reagirala. Pozivaju se mještani i na Pravilnik o najvišim dopuštenim razinama buke s obzirom na vrstu izvora buke, vrijeme i mjesto nastanka, pozivaju inspektorat, komunalne redare i policiju da hitno reagiraju.

U ovim trenucima traje sastanak sa načelnikom Općine Tučepi, Antom Čobrnićem o čemu ćemo naknadno obavijestiti javnost.

2 KOMENTARI

  1. Načelnik Ante Čobrnić će riješiti problem koji radi njegov jaran, poslovni partner, izvođač radova, sponzor izbora, i koji ima njegovu bjanko potvrdu da može raditi što hoće???
    Nije to od jučer, ni od ovog, ni od prošlog mjeseca,… apsolutizam i zvučni terorizam vlastelina traje godinama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime