Sinoć je u mjestu Staševica u “Domu kulture” održan sastanak na kojem se raspravljalo o poskupljenju vode za mjesta Staševica – Spilice – Crpala – Gnječa.

Nažalost na sastanku se nisu pojavili gardonačelnik Vrgorca Ante Pranić, kao niti jedan predstavnik Vrgorca, a nije došao ni gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić. Predstavnici Ploča su bili ravnatelj “Izvora” Đino Zmijarević i glavari Staševice i Spilica – Crpala – Gnječa. Rasprava je bila izuzetno burna, da bi nakon par minuta pojedinci demonstrativno napustili sastanak. U startu su bili nezadovoljni nepojavljivanjem Pranića i Vejića. Ravnatelj  “Izvora” Đino Zmijarević izjavio je: “Voda je socijalna kategorija, pa bi stoga Vrgorac trebao pokazati više sluha u vezi poskupljenja“. Dalje je naveo da Vrgorac krši zakon o vodama, te poručio da se glavari obrate pravnoj službi u Pločama za daljnje korake. Mi smo ipak odlučili malo “dublje” istražiti povijest isporuke vode za ova mjesta i došli smo do zabrinjavajućih podataka. Koliko je bivša vlast HDZ – a, vodila računa o ” Komunalnom ” Vrgorac, ispisat će se knjiga. Kako smo doznali iz pouzdanih izvora, jednom prilikom je poplavila jedna ulica u mjestu Staševica u kojoj se nalazio plastenik za uzgoj povrća. Vlasnik plastenika tom je prilikom želio optužiti susjeda, da ima lažni priključak. Nakon što su na teren izašli radnici, ustvrdilo se da je vlasnik plastenika imao lažni priključak i zalivao plastenik u ljetnim mjesecima, trošeći kubike i kubike vode. Čak je tom prilikom platio i kaznu. Najveći grijeh “Komunalnog” Vrgorac je nebriga bivše vlasti koja nije vodila računa o neplatišama i lažnim priključcima, a to sad ” puca ” preko leđa svih stanovnika. Kako god bilo veća cijena vode, nije nikome u interesu. Koliko god bili suprostavljeni gradonačelnici moraju naći riješenje, a posebno gradonačelnik Vejić mora zaštiti svoje stanovnike.

1 KOMENTAR

  1. Mogla je ova lokalna liva novinarka sa Stasevice rec da je povjerljivi izvor koji je iznia optuzbu kontra HDZ-a predsjednik SDP-a Ploce Krsticevic koji je bija osobno prisutan tu i planira napravit stranacki skup, a mogla je napisat da je lokalni vodeci SDP-ovac Marevic mrtav pijan vridja ljude i proba se tuc sa predsjednikon MO Spilice i da je to razlog odlaska ljudi. Ali novinarka o tome ne rici jer su to njeni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime