Mala škola demokracije naziv je edukativnog ciklusa koji u sklopu svog redovnog programa provodi udruga Ruke za bolju Makarsku. Riječ je o 11 dvosatnih radionica iz područja građanskog odgoja i obrazovanja koje će se održavati subotom poslijepodne u prostoru Kluba za zapošljavanje Makarska (Trg Hrpina1)

Cilj ovih radionica je obrazovati djecu i mlade za praćenje demokratskih procesa i aktivno građansko sudjelovanje, što uključuje poznavanje osnovnih demokratskih principa i procedura zasnovanih na funkcioniranju pravne države te odgoj za mir, interkulturalnost i nenasilje. Radionice su koncipirane na korištenju suvremenih interaktivnih metoda poučavanja kao što su proučavanje slučajeva, igranje uloga, razgovor o vrijednostima, brainstorming (oluja ideja), kružno odgovaranje i sl. Putem razvijanja jednog oblika građanske pismenosti, djeci i mladima se pruža prilika graditi kvalitetne društvene odnose, integraciju i uspješnu komunikaciju u lokalnim, nacionalnim, europskim i svjetskim procesima. Dosadašnja iskustva su pokazala da ovakav sadržaj i način rada daje izuzetne rezultate u prevenciji nepoželjnih oblika ponašanja djece i mladih te gradi kvalitetne odnose povezivanjem škole s lokalnom zajednicom.

Prva radionica održat će se u subotu, 1.veljače s početkom u 16 sati, s temom uvođenja u osnove demokracije. Sudionici će na radionici imati priliku raspravljati o prednostima i nedostacima različitih oblika vlasti, određivat će skalu vrijednosti u demokratskim društvima, razmišljat će o odnosu između demokracije i vlasti kao i o karakteristikama neposredne i posredničke demokracije.

Za sve ostale informacije slobodno kontaktirajte voditelja radionica Petra Kelvišera na 0981813389 ili mail: petarkelviser@gmail.com

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime