Turnir “Badminton za Sve – Ljetno Izdanje” održan 25. svibnja 2024. u Osnovnoj školi Sukošan doživio je veliki uspjeh. Bio je to najveći Badmintonski turnir ikad održan u zadarskoj regiji, a prijavilo se ukupno 63 igrača u različitim kategorijama. Na turniru su sudjelovali igrači iz raznih gradova, što je prvi put u njegovoj povijesti

Zbog nepredviđenih oklonosti turnir je morao biti preseljen s prvotno planirane lokacije ŠC Višnjik u Osnovnu školu Sukošan. Unatoč promjeni mjesta turnira, turnir je bio izvanredno uspješan zahvaljujući nevjerojatnoj podršci članova kluba i simpatizera. U samo tjedan dana tim je uspio postaviti 6 terena, stvarajući atmosferu za sve igrače da uživaju u najbržem sportu s reketom.

Vrhunci turnira

Turnir je bio ispunjen intenzivnim mečevima i završnim završecima. ističemo neke od najpamtlivijih trenutaka:

  • U mješovitim parovima D (XDD) slavila je ekipa Marija LUČIĆ Ivica LUČIĆ iz BK Split, pobjedivši Mariiu PODVISNOVA iz Badmintonskog kluba Zadar i Zdenka F JUKIĆ iz BK Iader rezultatom 15-11, 15-11. konačni.
  • U ženskim parovima D (WDD) naslov su osvojile Franka ANTOLIĆ Marijeta VIDUČIĆ iz BK Zadar završivši na prvom mjestu lige pobijedivši sva 4 meča, dok su Ivana MARIJANČIĆ iz BK Concordia i Ivana TIČIĆ iz BK Iader završile na 2. mjestu sa 3 pobjede i jednim porazom.
  • U muškoj pojedinačnoj konkurenciji C-D (MS C-D) slavio je Milan KEKEZ iz Badmintonskog kluba Zadar koji je u finalu svladao Luku TROPŠEKA iz BK ORKA rezultatom 17-15, 15-11.
  • Ženski pojedinačno C-D (WS C-D) slavila je Ana GRGINOVIĆ iz BK Iader koja je u finalu svladala Josipu TOMIĆ iz Vinkovaca rezultatom 15-13, 15-13.
  • U mješovitim parovima C (XDC) do pobjede je došla ekipa Adea BEZMALINOVIĆ iz BK Škrok i Milan KEKEZ iz Badmintonskog kluba Zadar koji su u finalu svladali Sanku PAVIČEVIĆ i Dragana PAVIČEVIĆA iz BK Split rezultatom 16-14, 15-8.
  • Muški parovi C-D (MD C-D) pobijedili su u sastavu Branimir KUŠCEVIĆ Jure LUKŠIĆ iz BK Škrok, koji su u utakmici svladali Milana KEKEZA i Cristiana VUGERA iz BK Zadar rezultatom 15-13, 13-15, 18-16. konačni.
  • U ženskim parovima B-C (WD B-C) naslov je osvojila ekipa Vesela JOVANOVIĆ Ana STEFANOVSKI iz BK Split pobjedivši Danijelu ŠARIĆ iz BK Split i Galu ZUKIĆ iz BK Concordia rezultatom 13-15, 15-10, 15-13 u finalu.
  • U mješovitim parovima B (XD B) pobijedila je ekipa Vesela JOVANOVIĆ Bernard PUŠIĆ iz BK Split, koji su svladali Galu ZUKIĆ iz BK Concordia i Filipa KNEŽEVIĆA iz BK Sušak rezultatom 15-13, 15-13. konačni.
  • U muškom paru B (MDB) ekipa Josipa BAŠIĆA iz BK ŠKROK i Marina Marčine iz Zadra svladala je Filipa KNEŽEVIĆA iz BK Sušak i Bernarda PUŠIĆA iz BK Split i osvojila naslov prvaka rezultatom 15-10:15-10.

Klupski nastup

Na turniru je sudjelovalo nekoliko klubova. Ovdje je pregled učinka raznih klubova.

BK Split: Klub je imao najveći broj sudionika (24) te ujedno i najveći broj pobjednika. Osvojili su najveći broj zlatnih medalja (6) i također najviše prva 3 mjesta u ukupnom poretku (17).

Badmintonski klub Zadar: Klub je imao značajan broj sudionika (12) i pobjednika. Osigurali su 2. mjesto po ukupnom broju medalja (10) s 4 zlatne medalje.

BK Škrok zauzeo je 3. mjesto s ukupnim brojem medalja na turniru (8) s 4 zlata.

Slijede ostali klubovi s ukupnim brojem medalja kao BK Iader (5), BK Concordia (3), BK Sušak (2) s Vinkovcima i BK ORKA s po 1 medaljom.

Turnir nije bio samo izvanredni sportski događaj, već i njegovanje osjećaja zajedništva i prijateljstva među sudionicima. Badmintonski klub Zadar uz potporu sponzora Cafe Galerije Gina, Zadar i ljubitelja badmintona pobrinuo se da igrači budu dobro zbrinuti. Za igrače je organizirano osvježenje uključujući vodu, sok, colu i razne prehrambene namirnice kao što su sendviči, slatkiši, voće i pizza, što je doprinijelo cjelokupnoj svečanoj atmosferi turnira.

Uz uzbuđenje zbog samog natjecanja, prva tri igrača u svim kategorijama nagrađena su praktičnim darovima, uključujući loptice, rukohvate i suvenire, zahvaljujući sponzorima Zarasin Solutions BadmintonPlanet EU. Posebni pokloni uručeni su i najmlađem i najstarijem sudioniku, odajući priznanje njihovom duhu i entuzijazmu. Par sretnih poklona koje su osigurali sponzori Badminton Planet i Dražević Trade d.o.o. Zadar, dodali su događaju element iznenađenja i uzbuđenja. Ove geste nisu samo proslavile pobjednike, već su također odale priznanje trudu i predanosti svih sudionika, čineći “Badminton za Sve – Ljetno Izdanje” doista nezaboravnim događajem.

O sve većoj popularnosti badmintona u zadarskoj regiji svjedoči i turnir “Badminton za Sve – Ljetno Izdanje”. Uspješna organizacija turnira, unatoč promjeni mjesta održavanja, potvrda je predanosti i strasti članova kluba i simpatizera. Radujemo se još ovakvih turnira u budućnosti, njegujući duh sporta i druženja među igračima.

Badminton Za Sve – Zimsko Izdanje predviđeno je u studenom ili prosincu ove godine. Kako biste bili obaviješteni o točnim datumima i prijavama, pratite službenu web stranicu kluba te Facebook instagram stranice.

Potpuni rezultati dostupni su online na turnirskom softveru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime