U cijeloj zemlji pada kiša, jača ili slabija. Na Jadranu te u dijelu središnje Hrvatske i Slavonije, ima i pljuskova praćenih grmljavinom.

Uz kišu je danas i zamjetno svježije nego što je to bilo jučer i prošlih dana tako da će najviše temperatura danas biti uglavnom od 13 do 18˘C. Ono što će još doprinijeti osjetu svježine je vjetar. Naime na kopnu je zapuhao umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak koji će se prema kraju dana i pojačati pa će u sjeverozapadnim predjelima te u gorju biti i jak, moguće s olujnim udarima. Na Jadranu se vjetar okreće na buru koja će do kraja dana mjestimice, posebice podno Velebita, biti jaka i olujna.
Vrlo vjetrovito će biti i u nedjelju, pa će podno Velebita biti i orkanskih udara bure. Nedjelja će u početku još biti oblačna s povremenom kišom, a zbog zahlađenja, u višem se gorju, osobito Like, očekuje i padanje susnježice i snijega. Oborine će prema kraju dana postupno prestati, a sa zapada će se ponegdje i djelomično razvedriti.
Od ponedjeljka se zato vrijeme mijenja, te meteorolozi predviđaju da će oborine prestati, bit će suho, sunčanije, te polako i sve toplije. (net.hr)