Iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje priopćili su kako je u gradovima i općinama pogođenim poplavama omogućeno zapošljavanje nezaposlenih koji su prijavljeni u evidenciju s prebivalištem na ugroženim područjima na javnim radovima sanacije terena i otklanjanju posljedica poplava.

Ti radnici dobivat će minimalnu bruto plaću od 3.536 kuna te trošak prijevoza. Trenutačno se traži 945 radnika.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Poštovani,

gradovima i općinama pogođenim poplavama omogućeno je zapošljavanje nezaposlenih osoba prijavljenih u evidenciju nezaposlenih osoba s prebivalištem na ugroženim područjima na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava u trajanju do 6 mjeseci.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućilo je financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu bruto plaću od 3.536,64 kune + trošak prijevoza koju će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti.

Program javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama odobravat će se po ubrzanoj proceduri.

Hrvatski zavod za zapošljavanje kontaktirao je sve načelnike općina i župane ugroženih područja kako bi se utvrdio potreban broj radnika za javni rad, te je iskazana potreba za sada zapošljavanjem 945 radnika.

U tijeku je selekcija kandidata u područnim uredima Zavoda stoga pozivamo sve nezaposlene osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih s ugroženih područja da se prijave svojim savjetnicima za zapošljavanje kako bi ušli u programe komunalnih javnih radova na sanaciji terena i otklanjanu posljedica poplave.

S poštovanjem, Hrvatski zavod za zapošljavanje” (24sata)