Misteriozni ugovor(i)  kojeg je s umirovljenom saborskom zastupnicom Anom Lovrin potpisao zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta ugledao je svjetlost dana!

Nije ni čudo što je Božidar Kalmeta od javnosti krio ugovor kojeg je potpisao s Anom Lovrin na neto iznos od pet tisuća kuna mjesečno za savjetodavne usluge za pravna pitanja. Regionalni portal www.mega-media.hr prvi ekskluzivno objavljuje SVE UGOVORE između Božidara Kalmete i Ane Lovrin iz kojih je evidentno da ova umirovljena saborska zastupnica sa saborskom mirovinom  od oko 9 tisuća kuna zarađuje daleko više nego što smo mislili.

Ugovori – POGLEDAJTE OVDJE

Osim ugovora na pet tisuća kuna mjesečno koje kao jedina savjetnica gradonačelnika Kalmete prima za svoje usluge, postoji još najmanje  pet ugovora na ukupni iznos od 45 tisuća kuna! Tako je Božidar Kalmeta 8.srpnja prošle godine imenovao Anu Lovrin savjetnicom s honorarom od pet tisuća kuna da bi isti dan potpisao još jedan ugovor kojim je definirano da dobije još pet tisuća kuna za posao izrade i pripreme ugovora sa investitorima za izgradnju nerazvrstanih cesta.

Mjesec dana kasnije Kalmeta potpisuje još jedan ugovor s Anom Lovrin kojim ju nagrađuje sa deset tisuća kuna za poslove vezane u izradi prijedloga organizacije pravnih poslova na razini Grada Zadra i pomoć u pripremi zastupanja pred sudom i upravnim tijelima.
Dva mjeseca kasnije, 8. listopada 2013. Kalmeta potpisuje i četvrti ugovor s Anom Lovrin u vrijednosti deset tisuća kuna za poslove unutarnjeg ustrojstva i rješavanja imovinsko pravnih odnosa!
Peti ugovor, potpisan 9. prosinca prošle godine na iznos od deset tisuća kuna odnosi se ponovo na nerazvrstane ceste i hodogram, a posljednji kojeg posjedujemo potpisan je 10. veljače ove godine na iznos od, pogađate, deset tisuća kuna za poslove izrade prijedloga godišnjeg Plana upravljanja pomorskim dobrom. Tako je Ana Lovrin od 8.srpnja prošle godine do danas od Grada Zadra dobila gotovo sto tisuća kuna, odnosno svakog mjeseca u prosjeku desetak tisuća kuna!

Postavlja se pitanje što će Kalmeti pročelnice i pročelnici kada poslove iz djelokruga različitih pročelničkih odjela obavlja Ana Lovrin?! Cijela priča je još apsurdnija kada se zna da Grad Zadar ima nekoliko zaposlenih pravnika te da nerijetko koristi usluge odvjetničkih društava za brojne sudske postupke u kojima su ili tužitelji ili tuženici.

1 KOMENTAR