Sudac Davor Dubravica odredio je 3.lipnja kao datum početka suđenja novinaru Hrvoju Bajlu, članu glavne skupštine HND-a, na zadarskom Općinskom sudu

Riječ je o tužbi koju je sudu podnio nekadašnji državni tajnik Zdravko Livaković. Ocjenjujući navode iz članka o tome kako je premlaćen ispred zadarskog hotela “Bastion” prije nekoliko godina, Zdravko Livaković tuži Bajla za klevetu. Obzirom da je tužba podnesena još 2018. godine, Hrvoje Bajlo poslao je sudu požurnicu da se konačno održi prvo ročište te je sudac Dubravica promptno reagirao i zakazao raspravu.

Evo što o svemu kaže Hrvoje Bajlo: “Žalosno je i jadno s čim se bavi tužitelj, a najgore od svega je to što zna da na sudu ne može dobiti presudu u svoju korist. Bolje bi bilo da javnosti objasni odakle mu milijuni koje je stekao dok je bio državni tajnik i Kalmetin potrčko dok su zajedno harali državom u vrijeme Kalmetinog ministarskog mandata. Ovo je bio samo jedan od njegovih pokušaja ušutkavanja mene kao novinara. Kada smo 2018. u Nacionalu objavljivali tekstove o aferi Gaženica, s dokumentima, naravno,  na sličan način je pokušavao spriječiti pisanje o sebi, ali mu nije prošlo. Po svemu sudeći, ispada da se on prepoznao u tekstu u kojemu piše da je “jedan državni tajnik dobio batine”, a njegovo ime se nigdje ne spominje. Pozivam tužitelja da ostane pri svom odštetnom zahtjevu, da bude dosljedan i da ne povuče tužbu jer bi to bilo kukavički. Ja na suđenje ne dolazim s odvjetnikom i siguran sam da će presuda ići u moju korist jer, ako je pravde, drugačije ishod ne postoji”, kazao je novinar Bajlo.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime