Željko Vujević, zamjenik načelnika općine Galovac uskoro će se naći na klupi Općinskog suda u Zadru zbog kaznenog djela prevare

Kako smo već pisali, Željko Vujević je pozajmio više stotina tisuća kuna koje do danas nije vratio, a doznaje se i sve više detalja oko podizanja velikih kredita u jednoj poslovnoj banci koje također nije vraćao, a jamce otjerao u dužničko ropstvo.

Željko Vujević je, kako doznajemo iz više izvora, preko jedne ili više osoba u zagrebačkoj centrali jedne poslovne banke dobivao povjerljive, tajne informacije. Na temelju takvih informacija, ostvario je za sebe profit i prevario najmanje jednu osobu. Za to nedjelo će odgovarati na sudu, no na optuženičkoj klupi mogla bi se naći i odgovorna osoba iz banke koja je Željku Vujeviću bila svojevrsni supočinitelj kaznenih djela.

U tom periodu je simptomatično ponašanje Općinskog državnog odvjetništva u Zadru jer predlažu oštećeniku na sudu da se nagodi što isti shvaća kao svojevrsni institucionalni reket. To koincidira sa bahatim stavom Željka Vujevića koji potom želi odrediti mjesto, vrijeme i sastav sudionika sastanka na kojem se trebala dogoditi nagodba koja je trebala rezultirati obustavom sudskog postupka.

Postavlja se pitanje što će nakon svega poduzeti Općinsko državno odvjetništvo u Zadru koje je godinama držalo stranu Željku Vujeviću ignorirajući skandalozne činjenice koje upućuju da njihov štićenik godinama konstantno krši zakone. Na rasvjetljavanju uloge Općinskog državnog odvjetništva u slučajevima Željka Vujevića i banke, posebno će inzistirati oštećenik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime