Željko Vujević, nekadašnji policijski službenik koji je dobio otkaz zbog sumnjivih poslova na obnovi objekata u državnom vlasništvu u Gračacu, Kninu i drugim mjestima, osoba umiješana u financijske skandale, posljednjih godina široj javnosti poznat je kao zamjenik načelnika općine Galovac

S plaćom od 6.180,00 kuna, Željko Vujević jedva da je mogao plaćati rate kredita, no ovaj općinski dužnosnik svejedno se odrekao profesionalne funkcije i s 1.srpnja ove godine postao je volonter. Doduše, volontira za navodno 3.000,00 kuna mjesečno, no svejedno se postavlja pitanje zašto je to učinio. Također se postavlja pitanje zašto novonastale bitne promjene nije prijavio Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, a na što ga obavezuje zakon.

Sad već bivši zaposlenik općine Galovac, ali i dalje općinski dužnosnik otišao je u mirovinu, a mogući motiv takvog poteza možda leži u činjenici da je dužan više stotina tisuća kuna trećim osobama. Naime, u slučaju ovrhe, a koja je neizbježna, Željko Vujević nema vrijedne imovine. Kuću koju su izgradili njegova supruga, također bivša policijska službenica i neuspješna poduzetnica, i on, darovali su svome sinu koji je u vrijeme izgradnje kuće bio maloljetno dijete. Sin je postao vlasnikom i dijela druge imovine. Vlasništvo nad stanom s garažom u Zagrebu prebačeno je na kćer Vujevićevih. Prema podacima iz imovinske kartice, Željko Vujević i njegova supruga opterećeni su kreditnim obavezama, a ono vrijedno što su imali, sada je u vlasništvu njihove djece.

Možda Željko Vujević smatra da je kao volonter zatvorio krug suspektnih radnji proteklih desetak i više godina, a koja se odnose na poslovanje tvrtki Larus d.o.o. i Kruna d.o.o., no to nije tako. Zbog pozajmica, suspektnog poslovanja, dugovanja prema trećim osobama, općinski dužnosnik Željko Vujević kao i mnogi prije njega nastoji izbjeći financijsku odgovornost za svoje postupke o čemu portal Megamedia posjeduje opširnu dokumentaciju. Prema informacijama kojima raspolažemo, takav scenarij je nemoguć, a zbog neozbiljnih postupaka, osim njega samog, pred nadležnim institucijama će svoju ulogu morati objasniti i članovi njegove obitelji. (NASTAVLJA SE…)