Ivan Makijenko, 22-godišnji bjegunac iz zatvora u Zadru, aktivan je na Facebooku.  Makijenko je iz zatvora pobjegao u četvrtak oko 2 sata ujutro, a u subotu je putem Facebooka poručio: “Ej bagro, vratio se mangup”.

Ubrzo je na profilu objavio i očito svježe uslikani “selfie”. No, aktivnosti na njegovom Facebook profilu vrlo su brzo postale sumorne. “Nema kamena što neće postati prah, ni srca što neće osjetiti strah”, napisao je Makijenko, a ubrzo zatim objavio je i status u kojem piše “Cuga i tuga”, a u kojem je otkrio i da se nalazi u Zagrebu. Na svom Facebook profilu je Makijenko zatim objavio i dvije pjesme: “Te noći kad umrem, kad me ne bude” od Bijelog dugmeta i “Ako umrem sutra” uz Connecta. Priložio im je komentare poput “Još malo i netko će se naći u ovoj pjesmi” i “Ako umrem sutra, obećaj mi da nećeš plakati”.

Javio se novinarki i poručio da se želi predati

Putem Facebooka Makijenko se javio i novinarki Zadarskog lista Suzani Bandić. Rekao joj je da se želi predati policiji u nazočnosti svog odvjetnika, a tvrdi da je iz zatvora pobjegao zato što su ga zlostavljali.  “U zatvoru se maltretira, iživljavaju se nad zatvorenicima i zato sam pobjegao. To objavite u vijestima i naći ćemo se sa mojim odvjetnikom i vi ćete biti prisutni uživo, ali prvo ovo objavite pa se čujemo”, napisao je Makijenko novinarki Zadarskog lista.  Makijenko je u zatvoru završio nakon što je uhićen u Osijeku i osuđen zbog razbojništva. Opljačkao je Konzumovu trgovinu zajedno s 23-godišnjim Slobodanom Glujićem. Bili su naoružani nožem i pištoljem, te su ukrali 2500 kuna i devet kutija cigareta. Makijenko je zbog toga osuđen na dvije i pol godine zatvora. Iz zatvora u Zadru pobjegao je tako što je fizički napao pravosudnog policajca koji ga je pratio dok se Makijenko nalazio na medicinskoj obradi. (index.hr)