Nakon četiri godine mandata, slučajni gradonačelnik Makarske, Jure Brkan završit će svoj mandat primopredajom gradonačelničke palice Zoranu Paunoviću (SDP)

Po mnogima, politički bezveznjak, Jure Brkan kao slučajni gradonačelnik mora otići. Tako je odlučila uvjerljiva većina glasača koji su svoje povjerenje dali SDP-ovom kandidatu i tako pokazali što misle o Brkanovoj vladavini.

Jure Brkan je evidentirani nasilnik koji je uz pomoć još jedne muške osobe, premlatio ratnog vojnog invalida u centru Makarske prije nekoliko godina. To nije bio dovoljan znak za uzbunu čelništvu HDZ-a, pa su objeručke prihvatili prijedlog da upravo on bude kandidat za gradonačelnika Makarske te 2017.godine. U međuvremenu je svašta lupetao u medijima i tako privukao pozornost nacionalnih medija.

Još dugo će ostati upamćena njegova vizija rješavanja pandemije koronavirusom. – Korona je bolest sa simptomima malo jače prehlade, a nas, čovječe, drže sve u karanteni, pa ja to ne mogu virovat, još najbolje da nam turizam zašteka zbog korone, šta ćemo onda… zbog panike, ne zbog bolesti… budite ljudi malo pametni… Osobna higijena, svaki put, dezodoransi, i to, da se čuje za vama kad uđete u kancelariju, osobna higijena prije svega, i mentalna i tjelesna, kazao je Jure Brkan i ostao – gradonačelnik.

Dio javnosti pamtit će ga i kao saborskog zastupnika koji, dok govori, voli mlatarati rukama i govoriti kako ga drugi saborski zastupnici vrijeđaju. Dobro će ga upamtiti i sam premijer Andrej Plenković. Kada je prilikom posjeta premijera Plenkovića Makarskoj jedan sugrađanin pitao prisutnog Brkana hoće li prodavati netom darovanu zemlju, Jure Brkan ga je izvrijeđao! – Luđaka, luđaka svugdje ima. To je kritika na nivou psihijatrijskog promatranja. Trebalo bi pitati njegovog doktora, lupetao je tako Brkan u veljači ove godine i osramotio Plenkovića.

Jure Brkan odlazi i poražen sinoć poručuje makarskoj javnosti: “Ponosan sam na naš 4-godišnji mandat, uvjeren da ostavljam naš grad ljepšim, boljim, urednijim pa čak i kulturnijim mjestom nego što je to bio prije 4 godine. S druge strane, čestitam novom gradonačelniku Zoranu Paunoviću i ostavljam mu na računu 35 milijuna kuna, nekoliko kapitalnih projekata u izgradnji, hrpu projektne dokumentacije, i nekoliko građevinskih dozvola, te mu želim da bude bolji gradonačelnik od mene”. Eto, kao da ne bi svatko bio bolji gradonačelnik od njega…

2 KOMENTARI

 1. ODLAZI i vise NE VRACAJ SE! Jos ima obraza javno izjaviti da je ponosan na svoj rad. Na korupciju, kakav covik moras bit da poslje svega loseg napravljenog za Grad Makarsku das iti jednu pozitivnu izjavu.

 2. Koji DEBIL,zar netko tko je osramotio kao prvo stranku,potom premijera,pa za njim sve članove svojim izjavama,Zar netko može od stida reci da ostavlja grad uredan,čist,kulturniji i ljepš.Da druže drkanu kulturniji samo zato što tebe više neće biti u zgradi grada,poradi toga će biti kulturniji.
  Ljepši; hahahahahaha,koliko cvijeća ste posadili u svom mandatu.ljepši sa 15 ružmarina i toliko lavandi.
  Znaš li koji je grad proglašen za najljepše uređen?
  Neznaš jer nevidiš dalje od nosa,do Bebeka i M.Ravlića koji upravljaju tobom na daljinski.
  Najljepše uređeni grad je KNIN prođi pa vidi i divi se kao što sam ja napravio u prolazu ka Zagrebu.Više su oni cvijeća posadili u zadnji mjesec dana i očistili grada nego ti i tvoji suradnici u kako voliš nazvarti svojim 4-šnjim mandatom.
  Seam te i stid bio uopće se oglasiti,a izbore si ti izgubio sa svoja dva dogradonačelnika.
  Ni članovi vasih obitelji vam nedaju glasa……,.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime