Vili Beroš ostaje ministar zdravstva jer je na glasovanju o prijedlogu 41 oporbenog zastupnika da mu se iskaže nepovjerenje za to glasovalo samo 57 zastupnika te nisu sakupili 76 glasova koliko je za to potrebno

U glasovanju za iskazivanje nepovjerenja glasovala su 133 zastupnika. Za iskazivanje nepovjerenja je glasovalo 57 zastupnika, 75 je bilo protiv, a suzdržana je bila zastupnica Natalija Martinčević iz Čačićevih Reformista, koji su inače članovi vladajuće koalicije.

– Nije donesena odluka o iskazivanju nepovjerenja Viliju Berošu ministru zdravstva u Vladi Republike Hrvatske, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon glasovanja.

Sabor je u podne trebao glasovati o prijedlogu 41 oporbenog zastupnika da se ministru zdravstva Viliju Berošu iskaže nepovjerenje zbog nagomilanih problema i dugova u zdravstvenom sustavu te nepostojanja učinkovitog i transparentnog sustava cijepljenja. Na početku su zatražene stanke.

– Bit ću sarkastična pa ću reći da se djeci se ne mogu tek tako uzimati superheroji. Osnovna je činjenica da smo u borbi s koronom podbacili. Brojke su neumoljivi. Mi smo u samom vrhu po broju smrtnosti u svijetu. Petnaesti smo na listi. Netko za to mora odgovarati, rekla je, između ostalog, zastupnika Marija Selak-Raspudić (nezavisna zastupnica) te zatražila stanku.

Stanku su zatražili i Domovinski pokret odnosno njihov zastupnik Daniel Spajić jer ne mogu od Ministarstva zdravstva dobiti dokument o obradi osobnih podataka. Stanku je zatražio i Peđa Grbin u ime SDP-a. 

Nakon toga stanku je zatražio i Željko Reiner u ime Kluba HDZ-a jer želi govoriti o licemjerju SDP-a, stranke koja je pokrenula proces iskazivanja nepovjerenja ministru Berošu.

Na kraju je stanku zatražio i Hrvoje Zekanović ispred kluba Hrvatskih suverenista.(HRT)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime