Odvjetniku Luki Mrkiću, Grad Biograd dao je 262 punomoći, a račun iznosi 1,48 milijuna kuna!

0

Najplodonosnija suradnja jednog od najplaćenijih zadarskih odvjetnika Luke Mrkića sa jedinicama lokalne samouprave u Zadarskoj županiji odnosi se na Grad Biograd i tamošnjeg HDZ-ovog gradonačelnika Ivana Kneza

Luka Mrkić je, podsjećamo, odvjetnik kojeg su mnogi gradonačelnici, načelnici, ravnatelji i direktori u jedinicama lokalne samouprave po preporuci jednog ili više utjecajnih HDZ-ovaca i kumova angažirali u trivijalnim sudskim postupcima ostvarenja naknade za pravo puta za nekretnine u vlasništvu ili pod upravom općine/grada od strane operatora javnih komunikacijskih mreža. U jednom od nastavaka ćemo uz pomoć pravnih stručnjaka objasniti kako se inače vode i završavaju takvi postupci. U posljednjih tri ili četiri godine, Luka Mrkić je kao odvjetnik u spomenutim trivijalnim sudskim postupcima na račun poreznih obveznika Zadarske županije zaradio milijune kuna (mi smo za sada došli do iznosa od preko tri milijuna kuna, op.a.). Zarađivao je i od općina sa skromnijim proračunima u usporedbi sa Biogradom ili Benkovcem kao što su pr. Starigrad, Posedarje, Kolan, Tkon i mnoge druge.

Međutim, suradnja s Gradom Biogradom pokazala se kao najunosnija jer je u razdoblju od travnja 2019. do studenog 2022. Luka Mrkić fakturirao 1.483.356,60 kn. Dakle, u razdoblju od svega tri i pol godine, Luka Mrkić je prosječno od poreznih obveznika, građana Biograda mjesečno zarađivao gotovo 35 tisuća kuna!!!

U prvoj godini suradnje, Luka Mrkić je fakturirao Gradu Biogradu 333.250,00 kn, a iznosi po fakturama kretali su se od “skromnih” 16.250,00 kn do astronomskih od 149.187,50 kn! U 2020. godini, Luka Mrkić je koštao građane Biograda 462.134,51 kn, a riječ je o ukupno 13 računa u iznosima od 16.250,00 kn do 104.159,51 kn. Neki od računa prenose se u iduću godinu, pa je proračun Grada Biograda opterećen dugovanjima prema odvjetničkom društvu Luke Mrkića za dodatnih 376.009,51 kn od čega je najveća faktura bila na iznos od 48.000,00 kn. Konačno, prošle godine Grad Biograd po službenoj kartici dobavljača, duguje Luki Mrkiću iznos od 311.962,50 kn.

Ivan Knez, gradonačelnik Biograda

Međutim, tu ne prestaje suradnja Luke Mrkića i Grada Biograda, zapravo gradonačelnika Ivana Kneza koji ovom odvjetniku iz Zadra povjerava i privatne poslove. Naime, upravo je Luka Mrkić likvidator u Ustanovi za obrazovanje odraslih ˝LIBAR˝ koja je u vlasništvu članova obitelji Ivana Kneza. Ne samo to, Luka Mrkić pojavljuje se i u vrlo unosnom poslu s Gradom Biogradom u isto vrijeme kada obavlja i odvjetničke poslove, a bez prethodnog mišljenja Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, o čemu ćemo detaljno u sljedećem nastavku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime