Svojedobno smo pisali o Luki Mrkiću, odvjetniku sa uredom u Zadru koji je u vlasništvu Zdenka Zrilića. Odvjetnik Luka Mrkić naplatio je milijune kuna od Benkovca, Biograda i mnogih općina na području Zadarske županije temeljem ugovora o zastupanju u trivijalnim sudskim postupcima poput pr. ostvarenja naknade za pravo puta za nekretnine u vlasništvu ili pod upravom općine/grada od strane operatora javnih komunikacijskih mreža

Tako je Luka Mrkić samo od Grada Biograda naplatio oko 1,5 milijuna kuna, a od Grada Benkovca oko 600.000,00 kuna, no to je tek dio priče o kojoj ćemo uskoro ponovo pisati i otkriti nove detalje koji ukazuju na to da gradovi i općine bezveze troše proračunski novac na plaće svojih pravnika i pravnih službi jer u pravilu gotovo uvijek angažiraju odvjetnike koji naplaćuju basnoslovne iznose.

Luka Mrkić nije jedini. Jedan od plaćenijih zadarskih odvjetnika je i Dan Marinović iz odvjetničkog društva Marinović&partneri koji već godinama zastupa mnoge općine i gradove, između ostalih i Grad Zadar. Dan Marinović je zadarskoj javnosti najpoznatiji zbog svoje majke, Ingrid Antičević Marinović, istaknute SDP-ovke, aktualne sutkinje Ustavnog suda i nekadašnje ministrice pravosuđa, ali i svog pokojnog očuha Marka Marinovića koji je bio jedan od najboljih zadarskih odvjetnika.

U narednom periodu ćemo objaviti s kim sve surađuje odvjetničko društvo Marinović&partneri odnosno Dan Marinović kao glavni odvjetnik tog društva. Nije jasno zbog čega pravnici pr. Grada Zadra nisu mogli voditi sudske postupke koje je u konačnici vodio Dan Marinović i naplatio temeljem punomoći o zastupanju nemale novce od poreznih obveznika Grada Zadra.

Grad Zadar je svakako “kap u moru” ostvarenih prihoda spomenutog odvjetničkog društva jer jedan od najzanimljivijih primjera milijunskih računa za zastupanje predstavlja slučaj Grada Makarske. 2013. godine, Grad Makarska je od odvjetničkog društva Marinović&partneri dobio računa ukupne vrijednosti 2.082.462,57 kn! Godinu kasnije, ovo odvjetničko društvo ispostavilo je račune za zastupanje Gradu Makarskoj u iznosu od 2.151.878,40 kn, a 2015. godine čak 3.497.015,17 kn, sveukupno više od milijun eura! O slučaju Makarske ćemo također detaljnije izvijestiti u narednom razdoblju. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime