Marko Marinović bio je u svojim najboljim danima profesionalne karijere jedan od najimućnijih odvjetnika u Zadru i šire

ISTRAŽIVAČKI TIM PORTALA MEGAMEDIA

Ingrid Antičević upoznao je početkom osamdesetih kao studenticu Pravnog fakulteta u Splitu. Često bi dolazio iz Zadra u Split, provodio jako puno vremena sa Ingrid Antičević, vozio je u svom skupom automobilu u riblje restorane na jugu Dalmacije. Zaljubio se, uskoro su imali i vjenčanje, a Ingrid Antičević, sada još i Marinović postala je prva žena odvjetnica u Zadru. Njihove karijere bile su uglavnom uspješne, osnovali su i zajednički odvjetnički ured čije poslovanje bilježi dodatan uspjeh u vrijeme kada je Ingrid Antičević Marinović imenovana ministricom pravosuđa. Taj trend je prisutan i danas iako Ingrid Antičević Marinović više nije ni odvjetnica ni ministrica već sutkinja Ustavnog suda RH.

Tijekom godina braka, supružnici Marinović živjeli su lagodno, kupovali skupi namještaj, skupe automobile, no odlaskom Ingrid Antičević Marinović u Zagreb gdje je provela “u komadu” 12 godina ostavio je traga na njihov zajednički život. Marko Marinović je dijelio odvjetnički ured, formalno sa svojom suprugom, ali zapravo sa svojim posinkom Danom Marinovićem. Nakon desetljeća uspješne odvjetničke karijere, Marko Marinović mogao je računati na mirne umirovljeničke dane, no to se nije dogodilo. Razdvojen od svoje supruge u svakom pogledu, pod čudnim okolnostima ostaje bez svog udjela od 50% u odvjetničkom uredu i glavnu riječ preuzima Dan Marinović.

Pomalo razočaran razvojem događanja, Marko Marinović seli na obiteljsko imanje u Smilčić (Stanini dvori) gdje kreće s uzgojem kopitara i drugih životinja, među ostalim i velikog broja pasa. U seoskom životu nalazi utjehu, no zadovoljstvo odmakom od grada i stresa nije trajalo dugo. Teško obolijeva i u svojoj bolesti nije mogao računati na suprugu Ingrid i posinka Dana. Pred kraj svog života, mjesečna plaća Marka Marinovića iznosila je 2.681,84 kn odnosno svega 356 €. Marko Marinović molio je posinka Dana da mu pomogne obzirom da je nakon toliko godina odvjetničke karijere i, za mnoge, luksuznog života, zaslužio da živi u boljim uvjetima. Dan Marinović nije bio sklon pomagati svom očuhu Marku, a o čemu je posvjedočila i Dijana Čirjak, žena koja je pomagala na svaki mogući način Marku Marinoviću, sve do njegove smrti. Između ostalog navodi jednu poprilično ružnu epizodu kada je Marko nazvao Dana i rekao mu da nema što jesti, da mu donese nešto hrane. Dan Marinović donio mu je navodno svega dvije janjeće glave kupljene na akciji u jednom zadarskom trgovačkom centru.

Pritisnut bolešću i neimaštinom, nekoć bogati Marko Marinović sve je dublje tonuo sa problemima koji su se svakodnevno gomilali. Iz Elektre su su mu prijetili iskapčanjem struje u Smilčiću zbog duga od 3.724,25 kn, Podravska banka je uputila opomenu pred otkaz MasterCard kreditne kartice zbog dugovanja od 28.311,19 kn, Privredna banka Zagreb opozvala je njegovu American Express Revolving karticu zbog duga od 62.850,75 kn itd.

O trajno poremećenim međuljudskim odnosima između Marka Marinovića i njegove supruge Ingrid kao i sa posinkom Danom svjedoče brojni dokumenti kao i tomovi dnevnika koje je brižljivo i redovito pokojni odvjetnik vodio godinama sve do svoje smrti. U posjedu smo i više sati audio snimki, oporuke kao i drugih dokaza koji govore u koliko teškoj situaciji je živio Marko Marinović. Takav kraj, smiraj života nitko nije zaslužio tim više što je kroz svoju profesionalnu karijeru odvjetnika uz paralelni nekretninski biznis o kojem ćemo još pisati, Marko Marinović trebao imati na raspolaganju stotine tisuća, a možda i milijuna eura. (NASTAVLJA SE…)

2 KOMENTARI

  1. […] Ingrid Antičević upoznao je početkom osamdesetih kao studenticu Pravnog fakulteta u Splitu. Često bi dolazio iz Zadra u Split, provodio jako puno vremena sa Ingrid Antičević, vozio je u svom skupom automobilu u riblje restorane na jugu Dalmacije. Zaljubio se, uskoro su imali i vjenčanje, a Ingrid Antičević, sada još i Marinović postala je prva žena odvjetnica u Zadru, piše Megamedia.  […]

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime